Waarom is de planning van een schilder zo lastig?

Koen van den Hengel

De telefoon gaat: “Goedemorgen, met de schilder. We hadden vandaag een afspraak, maar ik moet de planning helaas uitstellen”… Herkent u dit? Nou dan bent u niet de enige, want één ding is zeker: Het plannen van schilderwerk is één van de lastigste taken, want de schilder heeft uiteindelijk maar één doel: Een mooi en duurzaam resultaat leveren.

Hoe ziet de planning van een schilder eruit?

Nadat u besloten heeft om de opdracht aan een schilder te gunnen maakt deze vaak een globale planning. Waarbij meestal de oudste opdracht als eerste aan de beurt is.

Zodra uw opdracht dichterbij komt weet de schilder beter wanneer de aanvang van het schilderwerk plaats kan vinden. Maar waarom loopt de planning soms alsnog uit? Dat heeft te maken met verschillende factoren zoals ziekte, de beschikbaarheid hoogwerkers en steigers en vergunningen.

Echter de belangrijkste reden: het weer. De kans op extreem weer zoals hittegolven of zware neerslag is de laatste jaren toegenomen. Een regenbui, teveel wind, te veel zon, te koud, te vochtig en vervuiling van buitenaf zoals stof, bladeren en vliegjes het zijn allemaal factoren die er voor zorgen dat afschilderen niet mogelijk is of er voor zorgt dat het schilderwerk opnieuw gedaan moet worden.

In Nederland zijn er ongeveer 130 dagen waarbij er meer dan 1 mm neerslag valt. Dit is vaak al genoeg om een strak afgeschilderde voordeur te laten verregenen. Gevolg: De schilder moet terug om het werk te herstellen en er ontstaat vertraging bij de volgende klanten.

Planning Eigenhuis Schilderplan

Hoe lossen wij dat bij Eigenhuis Schilderplan op?

Het weer kunnen wij helaas niet veranderen. Dit najaar is er extreem veel regen gevallen en dat maakt het plannen van schilderwerk extra lastig. De oplossing? Wij voeren een winterbeurt uit. De onderdelen die het echt nodig hebben worden, voor de winter, voorzien van grondverf. De woning gaat dus beschermd de winter in. Het volledige schilderwerk wordt dan komend voorjaar uitgevoerd.  

Communicatie

Daarnaast bieden de Eigenhuis Schildercoaches en vakschilders u zoveel mogelijk eerlijkheid en transparantie. Zij staan iedere dag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en schilderwerk uit te voeren. Communicatie is hierbij essentieel.  Dit doen wij via mail, telefoon en WhatsApp. Op deze manier proberen wij op zoveel mogelijk manieren bereikbaar te zijn. Dus heeft u vragen over de planning of wilt u liever een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u verder.

Koen van den Hengel
Aanspreekpunt voor zowel de particulier als de zelfstandige schilder. Vanuit mijn jeugd op de boerderij wilde ik altijd graag met vakmannen werken. Dat is gelukt! Zijn er vragen? Laat het mij weten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Subsidies voor energie

Welke subsidies voor energie zijn er zoal? Bent u benieuwd welke subsidies voor energie er zoal zijn? Wanneer u zonnepanelen... View Article

Lees meer
levenslang professionele schilder Angela de Nooy

Het was goedkoop maar u heeft nu ‘levenslang’!

U kent dat wel. U had uzelf voor de vakantie voorgenomen om deze zomer echt het eigen huis aan de... View Article

Lees meer
Eigenhuis Schilderplan leeftijd Catholina van de Bunt

Leeftijd maar een getal!?

Mam, hoe oud word ik? Mijn zoontje van bijna 4 jaar vraagt dit bijna dagelijks. 4 jaar is een hele... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023