Is het collectief inkopen van schilderonderhoud een nieuwe trend?

Jeroen Hoefkens

Waarschijnlijk kom ook jij met enig regelmaat bij een grootgrutter waar we allemaal wel eens hamsteren. De afgelopen tijd bood de vriendelijke dame bij de kassa je een doosje aan, met daarin zaadjes om in je nog te creëren moestuintje te planten. Een nieuwe trend is daarmee geboren!

Trends ontkiemen soms zo snel, voor je het weet zijn we met z’n allen op zoek naar zaadjes voor aubergine’s en bosaardbeien om zo collectief aan ons moestuintje te werken.

Het collectief inkopen van schilderonderhoud

Die collectieve “groene vingers-hype” doet ook denken aan het collectief inkopen van schilderonderhoudswerk. Hierbij wordt ook één zaadje geplant, waar vervolgens iets groots en moois uit groeit waar meerdere mensen tegelijk van kunnen genieten. Het samen uitbesteden van je schilderonderhoud biedt namelijk vele voordelen.

De voordelen van samen schilderonderhoud inkopen

Het voordeel van het samen inkopen van schilderwerk zit hem natuurlijk in efficiëncy en het gemakkelijk uitvoeren van het werk. Dat zie je terug in de doorlooptijd, arbeidsuren en de kosten. Een voordeel dat jij en de buurman ook terug zien in de portemonnee!

Het klinkt als een nieuwe trend, maar het is een vorm van onderhoud waar Eigenhuis Schilderplan en De Nooy Schilders al jaren ervaring mee hebben. Voordat er geschilderd wordt, krijgt iedere bewoner zijn eigen schilder offerte gebaseerd op zijn eigen wensen en eisen. In die aanbieding staat ook de ‘buren schilderkorting’ genoemd. Die korting oplopen tot 24%; afhankelijk van het aantal deelnemers.

Ervaringen van anderen met het schilderonderhoudsplan

De afgelopen jaren hebben bewoners op verschillende manieren gemerkt dat het heel gemakkelijk is als er met een hoogwerker van woning naar woning kan worden gegaan. Die hoogwerker is bijna altijd nodig om lastig bereikbare delen te kunnen behandelen. Juist in die situaties is collectief schilderwerk inkopen helemaal voordelig. Heeft u wel eens een dagje een hoogwerker gehuurd? Juist….

Nog een praktijkvoorbeeld is die van het gemak van samen schilderen. Er is altijd wel eens een dag waarop er niemand aanwezig kan zijn, waardoor schilderwerk uitvoeren lastiger is. Als er dan meerdere woningen in de straat onder handen genomen worden, kunnen we vast een deurtje verder aan de slag. Hierdoor zijn er minder verloren uren en kan er efficiënter gewerkt worden. En mocht je nu besluiten om die prettige buurt toch te verlaten, wat is het dan mooi en uniek voor een potentiële koper om een huis te kopen dat keurig iedere 3 jaar wordt onderhouden samen met de hele straat!

Plant ook in jouw buurt eens een zaadje, samen sta je sterk! Plaats uw offerteaanvraag en kijk hoeveel collectief voordeel jij kunt behalen.

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

binnenhof Eigenhuis Schilderplan Eigenhuis Schilderplan

Een Eigenhuis Schilderplan voor het Binnenhof?

Een Eigenhuis Schilderplan voor het Binnenhof? Zoals u al wel gelezen of gehoord heeft: het Binnenhof in Den Haag gaat... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Veelgemaakte schilders fouten

Dit zijn de 10 meest gemaakte schilderfouten Wat zijn de meest gemaakte schildersfouten? Waarschijnlijk kent u wel enkele basisvaardigheden. Echter... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Soorten Schilder oppervlakken

Er zijn verschillende soorten ondergronden waarop schilderwerk kan worden uitgevoerd, waaronder:   Hout: Dit is een van de meest courante... View Article

Lees meer

DEV Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023