Zet u uw beste beentje voor in een groep?

Jeroen Hoefkens

Ik heb een poooohtje met vet, al op de tafel gezet… Dit is het zevende couplet! Voor mij een prachtige tijd. Ik keek er al weken naar uit, iedere avond met al mijn vriendjes van school en buren samen wandelen. Met de hele groep er op uit.

Waarom vinden mensen het zo fijn om dingen samen in een groep te doen? Ik denk dat een groot stuk ligt in elkaar kunnen helpen en het gesteund voelen. Waarom woonden de neanderthalers anders al samen in groepen? In een groep kan je elkaars sterke kanten gebruiken. Is de ene sterker in jagen en de ander beter in koken? Dan weet ik wel wat een logische keuze zou zijn. (excuus voor dit erg stereotype voorbeeld…)

In mijn werk kom ik het steeds vaker tegen dat klanten een groep voor schilderwerk vormen. Een hele slimme zet, die eigenlijk vanuit onze roots al in ons zit. Laatst was ik in Hooglanderveen, een dorpje bij Amersfoort. Een woningeigenaar had mij benaderd namens de buurt. Zij wonen in hoge huizen, met veel houtwerk. Lastig bereikbaar, en verschillende staat van onderhoud.

Hoe vorm ik makkelijk zo´n burenkorting groep?

burenkorting eigenhuis schilderplan

De klant vertelde mij dat hij via de buurt WhatsApp een oproep had gedaan om elkaar te helpen. Heel simpel, om te peilen wie er behoefte had om schilderwerk uit te laten voeren. En daarmee ook geld wilde besparen. Hij wist de pijnpunten, er is een hoogwerker nodig, de tijd ontbreekt bij veel buren en door de hoogte van de huizen, lijkt schilderwerk kostbaar. Hij had in het appje onze burenkorting bij schilderwerk aan meerdere woningen genoemd. Binnen een paar dagen had hij meer dan 10 geïnteresseerde buurtbewoners bij elkaar. Hoe mooi is dat?

Na mijn bezoek ter plaatse hebben we hem werk uit handen genomen. Door bij iedere deelnemer persoonlijk te bekijken wat er moest gebeuren. Iedereen zijn eigen offerte met specifieke wensen, met uiteraard burenkorting. Nu zijn we inmiddels een paar maanden verder en gaan we met het schilderwerk aan de slag. Bij iedereen uit de groepsapp. Wauw! Iedereen bespaard 15% op zijn schilderwerk. Dat is makkelijk geld verdienen. Een mooi voorbeeld hoe een groep kan werken.

Wilt u weten hoe onze burenkorting is opgebouwd? Bekijk hier het overzichtelijke schema.

Het fijne groepsgevoel

Deze week loop ik met mijn zoon en zijn groep de avond 4-daagse. Nu, ongeveer 30 jaar later, vind ik het groepsgevoel nog steeds fantastisch. Nu bekijk ik het van de andere kant, als ouder. Eerder uit het werk, snel eten, schoolshirt aan en gaan 😉 Haasten, rennen, vliegen. Daarna met de groep samen wandelen en een topsfeer. Nog steeds heerlijk om te doen. In die week is er nauwelijks tijd voor andere dingen. Maar ik geniet, en het is onbetaalbaar.

Wilt u zelf een groep vormen? Wij kunnen u helpen.

Hier vindt u op onze site een flyer die u in de buurt of via whatsapp kan verspreiden. Ook kunnen wij u helpen aan een korte introductievideo en samenvatting van het Eigenhuis Schilderplan.

Zet uw beste beentje voor. Laten we vaker tijd besteden aan het vormen van een groep. Het is leuk, mooi en je helpt elkaar.

#doeslief 🙂

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

mooiste kado abonnement Eigenhuis Schilderplan

Cadeaus weggeven stopt bij De Nooy Schilders nog niet!

Wij zijn bijna net zo oud als Sinterklaas, dus nu Sinterklaas vertrekt gaan wij nog even door met het weggeven... View Article

Lees meer
Nicotine verwijderen Eigenhuis Schilderplan Koen van den Hengel

Hoe verwijder ik nicotine van mijn muren en plafond?

Herkent u ook zo’n woning waarin veel is gerookt? Of is het misschien wel uw eigen huis waar veel nicotine... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Deuren schilderen… ooit aan gedacht?

Deuren schilderen – Om uw deuren te schilderen moet u rekening houden met een aantal andere zaken dan als u... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022