Zet u uw beste beentje voor in een groep?

Jeroen Hoefkens

Ik heb een poooohtje met vet, al op de tafel gezet… Dit is het zevende couplet! Voor mij een prachtige tijd. Ik keek er al weken naar uit, iedere avond met al mijn vriendjes van school en buren samen wandelen. Met de hele groep er op uit.

Waarom vinden mensen het zo fijn om dingen samen in een groep te doen? Ik denk dat een groot stuk ligt in elkaar kunnen helpen en het gesteund voelen. Waarom woonden de neanderthalers anders al samen in groepen? In een groep kan je elkaars sterke kanten gebruiken. Is de ene sterker in jagen en de ander beter in koken? Dan weet ik wel wat een logische keuze zou zijn. (excuus voor dit erg stereotype voorbeeld…)

In mijn werk kom ik het steeds vaker tegen dat klanten een groep voor schilderwerk vormen. Een hele slimme zet, die eigenlijk vanuit onze roots al in ons zit. Laatst was ik in Hooglanderveen, een dorpje bij Amersfoort. Een woningeigenaar had mij benaderd namens de buurt. Zij wonen in hoge huizen, met veel houtwerk. Lastig bereikbaar, en verschillende staat van onderhoud.

Hoe vorm ik makkelijk zo´n burenkorting groep?

burenkorting eigenhuis schilderplan

De klant vertelde mij dat hij via de buurt WhatsApp een oproep had gedaan om elkaar te helpen. Heel simpel, om te peilen wie er behoefte had om schilderwerk uit te laten voeren. En daarmee ook geld wilde besparen. Hij wist de pijnpunten, er is een hoogwerker nodig, de tijd ontbreekt bij veel buren en door de hoogte van de huizen, lijkt schilderwerk kostbaar. Hij had in het appje onze burenkorting bij schilderwerk aan meerdere woningen genoemd. Binnen een paar dagen had hij meer dan 10 geïnteresseerde buurtbewoners bij elkaar. Hoe mooi is dat?

Na mijn bezoek ter plaatse hebben we hem werk uit handen genomen. Door bij iedere deelnemer persoonlijk te bekijken wat er moest gebeuren. Iedereen zijn eigen offerte met specifieke wensen, met uiteraard burenkorting. Nu zijn we inmiddels een paar maanden verder en gaan we met het schilderwerk aan de slag. Bij iedereen uit de groepsapp. Wauw! Iedereen bespaard 15% op zijn schilderwerk. Dat is makkelijk geld verdienen. Een mooi voorbeeld hoe een groep kan werken.

Wilt u weten hoe onze burenkorting is opgebouwd? Bekijk hier het overzichtelijke schema.

Het fijne groepsgevoel

Deze week loop ik met mijn zoon en zijn groep de avond 4-daagse. Nu, ongeveer 30 jaar later, vind ik het groepsgevoel nog steeds fantastisch. Nu bekijk ik het van de andere kant, als ouder. Eerder uit het werk, snel eten, schoolshirt aan en gaan 😉 Haasten, rennen, vliegen. Daarna met de groep samen wandelen en een topsfeer. Nog steeds heerlijk om te doen. In die week is er nauwelijks tijd voor andere dingen. Maar ik geniet, en het is onbetaalbaar.

Wilt u zelf een groep vormen? Wij kunnen u helpen.

Hier vindt u op onze site een flyer die u in de buurt of via whatsapp kan verspreiden. Ook kunnen wij u helpen aan een korte introductievideo en samenvatting van het Eigenhuis Schilderplan.

Zet uw beste beentje voor. Laten we vaker tijd besteden aan het vormen van een groep. Het is leuk, mooi en je helpt elkaar.

#doeslief 🙂

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Een goede voorbereiding, is het halve werk!

Een goede voorbereiding, is het halve werk! Eigenhuis Schilderplan ondersteunt u ook bij de voorbereidingen voor het schilderwerk. Voordat de... View Article

Lees meer
Eigenhuis Schilderplan leeftijd Catholina van de Bunt

Leeftijd maar een getal!?

Mam, hoe oud word ik? Mijn zoontje van bijna 4 jaar vraagt dit bijna dagelijks. 4 jaar is een hele... View Article

Lees meer
Eigenhuis Schilderplan Eigenhuis Schilderplan

Binnenschilderwerk belangrijk voor buitenschilderwerk?

Binnenschilderwerk belangrijk voor buitenschilderwerk? Wilt u uw buitenschilderwerk in topconditie houden? Zorg er dan voor dat het binnenschilderwerk in goede... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023