Op kantoor met: stagiair Koen van den Hengel

Koen van den Hengel

Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. Deze keer Koen van den Hengel, stagiair op kantoor in Voorthuizen.

Stel je eens voor, wie is Koen en wat doet hij zoal?

Enthousiast, leergierig, sociaal en in sommige gevallen een echte boer. Zo zou ik mijzelf, Koen van den Hengel, het beste omschrijven. In het prachtige dorpje Achterveld, wie kent het niet…, ben ik geboren en getogen op een melkveebedrijf. Op dit moment studeer ik Commerciële Economie in Zwolle, en met mijn 21 jaar sta ik nog in de bruisende gloriejaren van het leven. Vanaf 2 september sta ik u (hopelijk) te woord via de telefoon en praat ik iedereen bij Eigenhuis Schilderplan de oren van het hoofd af. Daarnaast ben ik momenteel voor Eigenhuis Schilderplan mijn afstudeerscriptie aan het schrijven. Mijn doel is om, naast u te helpen bij alle vragen, de schilders een luisterend oor te bieden en het werk voor hen makkelijker, leuker en efficiënter te maken. De komende tijd zal ik dan ook veel contact hebben met de schilders van Eigenhuis Schilderplan. We doen het tenslotte samen!

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

De specifieke keuze voor een schildersbedrijf heb ik nooit gemaakt. Wel keek ik vooral naar bedrijven die ook fysieke diensten leveren. Van kinds af aan ben ik gewend om hard te werken. Nu wil ik niet zeggen dat er bij andere bedrijven niet hard wordt gewerkt, maar ik geef wel voorkeur aan bedrijven waar ook nog met de handen wordt gewerkt. Het liefst zou ik zelfs 2 dagen in de week met de schilders mee gaan. Maar ja, of ik dan een succesvolle scriptie schrijf is een tweede…
Dat ik in het schildersvak terecht ben gekomen is dus toeval, maar dat ik bij Eigenhuis Schilderplan terecht ben gekomen niet. Nadat ik inzicht kreeg in de werkzaamheden die hier op kantoor, maar ook op de werkvloer plaatsvinden, en uiteindelijk ook zag hoe hard er gewerkt werd om u, maar ook de schilders te helpen. Wist ik, hier kan en wil ik afstuderen! (Ps. De tweede dag bij Eigenhuis Schilderplan stond ik zonnepanelen te leggen op het dak van het kantoor…)

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Het liefst ben ik elke dag met m’n vrienden. Samen bouwen we ieder jaar een mooiere grotere en creatievere carnavalswagen. Daarnaast ben ik te vinden op het voetbalveld, achter de bar in de kroeg (af en toe aan de andere kant…) en op en om de boerderij. Mochten jullie nog vragen hebben, neem gerust contact op. Een leuk gesprek kan zeker nooit kwaad.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Op dit moment ben ik 2,5 week onder de pannen bij Eigenhuis Schilderplan. Lachen doe ik hier ook al 2,5 week, dus saai is het eigenlijk nog niet. Vanmorgen was ik geconcentreerd met mijn scriptie bezig en ik zag mijn collega William weglopen. Ik hoor William zeggen ‘heee lieve Cinta, hee gezellig dat je er weer bent hé, jaa lekker bij ons hé?’. De enige die op dat moment ook op kantoor was, was Jeroen. Ik dacht bij mezelf, goh.. of William is met 2 goede benen uit bed gestapt, of hij is vanmorgen van de trap gevallen. Nadat ik me omdraai valt het kwartje… Cinta de kantoorhond kwam binnen gerend. Ook goeiemorgen!

Tot slot, welke onderhoudstip wil je onze Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Tot slot kan ik u wel een tip over het onderhoudswerk geven, maar dat zou niet erg geloofwaardig overkomen… Wel kan ik u een stukje levenservaring delen; Of u nou schildert of niet, zorg er in ieder geval voor dat u ervan geniet!

Koen van den Hengel
Aanspreekpunt voor zowel de particulier als de zelfstandige schilder. Vanuit mijn jeugd op de boerderij wilde ik altijd graag met vakmannen werken. Dat is gelukt! Zijn er vragen? Laat het mij weten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Schilderonderhoud / schilderwerk tips

Handige tips voor het schilderwerk aan uw huis De afgelopen weken stonden er verschillende tips op onze Facebook-pagina voor schilderonderhoud... View Article

Lees meer
uitbesteden waar op letten schilderplan Koen van den Hengel

Schilderwerk uitbesteden? Hier moet u op letten

Wilt u uw houtwerk optimaal beschermen tegen weersinvloeden dan moet u echt meer doen dan alleen schilderen. De voorbereidende werkzaamheden... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Wat kost binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk is een effectieve manier om je interieur te vernieuwen en een frisse uitstraling te geven aan je woning. De... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022