Op kantoor met: stagiair Koen van den Hengel

Koen van den Hengel

Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. Deze keer Koen van den Hengel, stagiair op kantoor in Voorthuizen.

Stel je eens voor, wie is Koen en wat doet hij zoal?

Enthousiast, leergierig, sociaal en in sommige gevallen een echte boer. Zo zou ik mijzelf, Koen van den Hengel, het beste omschrijven. In het prachtige dorpje Achterveld, wie kent het niet…, ben ik geboren en getogen op een melkveebedrijf. Op dit moment studeer ik Commerciële Economie in Zwolle, en met mijn 21 jaar sta ik nog in de bruisende gloriejaren van het leven. Vanaf 2 september sta ik u (hopelijk) te woord via de telefoon en praat ik iedereen bij Eigenhuis Schilderplan de oren van het hoofd af. Daarnaast ben ik momenteel voor Eigenhuis Schilderplan mijn afstudeerscriptie aan het schrijven. Mijn doel is om, naast u te helpen bij alle vragen, de schilders een luisterend oor te bieden en het werk voor hen makkelijker, leuker en efficiënter te maken. De komende tijd zal ik dan ook veel contact hebben met de schilders van Eigenhuis Schilderplan. We doen het tenslotte samen!

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

De specifieke keuze voor een schildersbedrijf heb ik nooit gemaakt. Wel keek ik vooral naar bedrijven die ook fysieke diensten leveren. Van kinds af aan ben ik gewend om hard te werken. Nu wil ik niet zeggen dat er bij andere bedrijven niet hard wordt gewerkt, maar ik geef wel voorkeur aan bedrijven waar ook nog met de handen wordt gewerkt. Het liefst zou ik zelfs 2 dagen in de week met de schilders mee gaan. Maar ja, of ik dan een succesvolle scriptie schrijf is een tweede…
Dat ik in het schildersvak terecht ben gekomen is dus toeval, maar dat ik bij Eigenhuis Schilderplan terecht ben gekomen niet. Nadat ik inzicht kreeg in de werkzaamheden die hier op kantoor, maar ook op de werkvloer plaatsvinden, en uiteindelijk ook zag hoe hard er gewerkt werd om u, maar ook de schilders te helpen. Wist ik, hier kan en wil ik afstuderen! (Ps. De tweede dag bij Eigenhuis Schilderplan stond ik zonnepanelen te leggen op het dak van het kantoor…)

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Het liefst ben ik elke dag met m’n vrienden. Samen bouwen we ieder jaar een mooiere grotere en creatievere carnavalswagen. Daarnaast ben ik te vinden op het voetbalveld, achter de bar in de kroeg (af en toe aan de andere kant…) en op en om de boerderij. Mochten jullie nog vragen hebben, neem gerust contact op. Een leuk gesprek kan zeker nooit kwaad.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Op dit moment ben ik 2,5 week onder de pannen bij Eigenhuis Schilderplan. Lachen doe ik hier ook al 2,5 week, dus saai is het eigenlijk nog niet. Vanmorgen was ik geconcentreerd met mijn scriptie bezig en ik zag mijn collega William weglopen. Ik hoor William zeggen ‘heee lieve Cinta, hee gezellig dat je er weer bent hé, jaa lekker bij ons hé?’. De enige die op dat moment ook op kantoor was, was Jeroen. Ik dacht bij mezelf, goh.. of William is met 2 goede benen uit bed gestapt, of hij is vanmorgen van de trap gevallen. Nadat ik me omdraai valt het kwartje… Cinta de kantoorhond kwam binnen gerend. Ook goeiemorgen!

Tot slot, welke onderhoudstip wil je onze Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Tot slot kan ik u wel een tip over het onderhoudswerk geven, maar dat zou niet erg geloofwaardig overkomen… Wel kan ik u een stukje levenservaring delen; Of u nou schildert of niet, zorg er in ieder geval voor dat u ervan geniet!

Koen van den Hengel
Aanspreekpunt voor zowel de particulier als de zelfstandige schilder. Vanuit mijn jeugd op de boerderij wilde ik altijd graag met vakmannen werken. Dat is gelukt! Zijn er vragen? Laat het mij weten.

gerelateerde berichten

Vrijheid door Eigenhuis Schilderplan Angela de Nooy

Schilderplan creëert VRIJHEID; wie wil dat nou niet?!?!?!!?

‘Riiiiinngg’, de wekker gaat zoals elke morgen. ‘Mam hoe warm wordt het vandaag’, dat is standaard de eerste vraag die... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Uw kozijnen schilderen?

Uw kozijnen schilderen; nog een hele klus! De kozijnen schilderen, iets wat u niet moet onderschatten! Zo is het belangrijk... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Eigen huis Schilder worden? Ontvang dan het eerste jaar het Betere Schilderwerk keurmerk

Schilder worden? Ontvang dan het eerste jaar het Betere Schilderwerk keurmerk van ons t.w.v. €349  Schilder worden? Dan ontvang je... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023