Op de ladder met Eigenhuis schilder Willem

Jeroen Hoefkens

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer Eigenhuis schilder Willem van den Brink.

Stel je eens voor, wie is Eigenhuis schilder Willem en wat doet hij zoal?

Ik ben Willem van den Brink, 60 jaar jong. Ik werk inmiddels met veel plezier al bijna 10 jaar bij De Nooy Schilders, het moederbedrijf van Eigenhuis Schilderplan.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Als er meer familie schildert, rol je er zelf ook snel in. Ons vak is prachtig. Wat is er nu mooier en heerlijker dan lekker buiten aan de slag te zijn, en de huizen van de klanten weer prachtig af te leveren.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Bij de Nooy mag ik ook de planning doen voor de andere schilders. Het is heerlijk om onderling lekker te dollen over onder andere voetbal. Als Feyenoorder had ik afgelopen seizoen een topseizoen, waar ik de Ajacieden en PSV-ers natuurlijk de draak mee kon steken.

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Naast schilderen houdt ik erg veel van wandelen en wandeltochten. Ik heb al zes keer de Nijmeegse 4-daagse uitgelopen, 19 Kennedymarsen van 80 kilometer per en ook een dagtocht van 100 kilometer draai ik mijn hand niet voor om!

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Mijn tip zou zijn om niet alleen goed voor het buitenschilderwerk te zorgen, maar ook het schilderwerk de binnenzijde goed op orde te houden. Dit is minstens zo belangrijk als buiten, want vocht kan aan de binnenzijde in het hout trekken en vervolgens aan de buitenzijde problemen veroorzaken. En binnenwerk laten doen in de winterperiode met 10% winterschilderkorting, is natuurlijk helemaal leuk!

op de ladder met Eigenhuis Schilder Willem

Klik op de namen om meer te lezen om over onze andere Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera, Jan Molenaar, Ronny MeertensTim van Vegten, Shane van Essen

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Verf uit kleding verwijderen

Het verwijderen van verfvlekken uit kleding kan een uitdaging zijn, maar er zijn enkele methoden die je kunt proberen. Hier... View Article

Lees meer
uitstelgedrag schilderwerk Angela de Nooy

Waarom uw schilderwerk nu prioriteit moet hebben?

Het begint al heel jong. Op het schoolbord in de rechterhoek staan alle namen op een rij. Er zijn meer... View Article

Lees meer
Angela de Nooy

Hulp nodig? Wij maken een plan voor u!

Cintaaaa hierrrrrr…….!!! Daar komt ze aanhuppelen hoor, onze blije blonde labrador pup van 8 maanden. Af en toe even bananen... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023