(Eigenhuisschilderplan) Meerjarenonderhoudsplan schilderwerk

Dominique Fokker

Iedere VvE kan terecht bij Eigenhuisschilderplan voor een Meerjarenonderhoudsplan. Al vanaf één gebouw met twee appartementen of meer kunt u dus een offerte aanvragen. Het tarief is afhankelijk van de totale hoeveelheid aan schilderwerk in het complex. Bij Eigenhuisschilderplan zorgen wij voor een duurzaam Meerjarenonderhoudsplan.

Sinds 1 januari 2018, moeten VvE’s verplicht sparen voor het onderhoud in een fonds daarvoor gereserveerd. Met een Meerjarenonderhoudsplan kunt u het beste vaststellen hoeveel u moet sparen.

 

Wat is een MJOP?

In feite is een Meerjarenonderhoudsplan niets anders dan een overzicht dat inzicht geeft in wanneer welke onderhoudsactiviteiten tegen welke kosten dienen uitgevoerd te worden. Het MJOP heeft dus betrekking op de gemeenschappelijke zaken van de VvE’s, waaronder bijvoorbeeld het dak en de gevel, maar ook de kozijnen en trappenhuizen.

In de praktijk worden voor het Meerjarenonderhoudsplan diverse afkortingen en benamingen gebruikt. De meest gebruikte zijn ‘Meerjarenonderhoudsplan’ (MJOP of MOP), ‘Meerjarenonderhoudsbegroting’ of ‘Meerjarenuitvoeringsplan (MJUP). In essentie zijn dit verschillende benamingen voor hetzelfde begrip.

 

Wat staat er in een MJOP?

Een MJOP bevat doorgaans alle onderhoud behoevende elementen, zoals bouw- en installatiedelen, waarvan met de opdrachtgever is vastgelegd dat deze opgenomen moeten worden in het MJOP. Het zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat bepaalde onderdelen waar de verhuurder van een pand verantwoordelijk voor is wél opgenomen moeten worden in het MJOP, maar zaken die onder de verantwoordelijkheid van de huurder zelf vallen, juist weer níet. Dit is dan weer niet van toepassing wanneer u zowel eigenaar als gebruiker van een pand bent.

 

In het Meerjarenonderhoudsplan zijn voornamelijk drie onderdelen van groot belang. Er moet onder andere een duidelijk beeld gevormd worden van welke bouwedelen wanneer vervangen en/of hersteld moeten worden en wat de kosten hiervan zijn. Zo kan groot onderhoud altijd uitgevoerd worden en kan er hiervoor voldoende geld worden gereserveerd.

 

 • Om welk bouwdeel het gaat: in het MJOP moet duidelijk zijn om welk specifieke bouwdeel van het gebouw het precies gaat, bijvoorbeeld de gevel, kozijnen of trappenhuis.
 • Wanneer moet een bouwdeel vervangen of hersteld worden: In het MJOP moet duidelijk benoemd staan hoe lang een specifiek bouwdeel mee gaat en om welk interval het deel vervangen en/of hersteld moet worden.
 • Wat de kosten zijn voor het onderhoud: in het MJOP zal er per bouwdeel duidelijk aangegeven moeten worden wat de kosten zijn voor het vervangen of herstellen ervan (onderhoudskosten).

 

Bij Eigenhuisschilderplan hebben wij zeer ruime ervaren met het opstellen van Meerjarenonderhoudsplannen voor schilderwerk! . Grote en complexe panden, moeilijker te bereiken locaties en onderliggende splitsingsaktes zijn voor ons geen obstakel. Eigenhuisschilderplan heeft ruime ervaring met het onder toezicht houden van schilderwerkzaamheden onderhoudswerkzaamheden en het voorbereiden hiervan. Neem contact met ons op om een gedegen Meerjarenonderhoudsplan voor uw schilderwerk op te laten stellen.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Esmee van Straalen

Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. In het kader van wie komt er bij u schilderen,... View Article

Lees meer
Eigenhuis Schilderplan Peter Geurts Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Peter Geurts

Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. In het kader van; Wie komt er bij u schilderen?... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Eigenhuis Schilderplan: zekerheid voor de lange termijn

Eigenhuis Schilderplan: zekerheid Een van de kernwoorden van Eigenhuis Schilderplan is zekerheid. Wij bieden dit op verschillende punten. Zo bent... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023