(Eigenhuisschilderplan) Meerjarenonderhoudsplan schilderwerk

Dominique Fokker

Iedere VvE kan terecht bij Eigenhuisschilderplan voor een Meerjarenonderhoudsplan. Al vanaf één gebouw met twee appartementen of meer kunt u dus een offerte aanvragen. Het tarief is afhankelijk van de totale hoeveelheid aan schilderwerk in het complex. Bij Eigenhuisschilderplan zorgen wij voor een duurzaam Meerjarenonderhoudsplan.

Sinds 1 januari 2018, moeten VvE’s verplicht sparen voor het onderhoud in een fonds daarvoor gereserveerd. Met een Meerjarenonderhoudsplan kunt u het beste vaststellen hoeveel u moet sparen.

 

Wat is een MJOP?

In feite is een Meerjarenonderhoudsplan niets anders dan een overzicht dat inzicht geeft in wanneer welke onderhoudsactiviteiten tegen welke kosten dienen uitgevoerd te worden. Het MJOP heeft dus betrekking op de gemeenschappelijke zaken van de VvE’s, waaronder bijvoorbeeld het dak en de gevel, maar ook de kozijnen en trappenhuizen.

In de praktijk worden voor het Meerjarenonderhoudsplan diverse afkortingen en benamingen gebruikt. De meest gebruikte zijn ‘Meerjarenonderhoudsplan’ (MJOP of MOP), ‘Meerjarenonderhoudsbegroting’ of ‘Meerjarenuitvoeringsplan (MJUP). In essentie zijn dit verschillende benamingen voor hetzelfde begrip.

 

Wat staat er in een MJOP?

Een MJOP bevat doorgaans alle onderhoud behoevende elementen, zoals bouw- en installatiedelen, waarvan met de opdrachtgever is vastgelegd dat deze opgenomen moeten worden in het MJOP. Het zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat bepaalde onderdelen waar de verhuurder van een pand verantwoordelijk voor is wél opgenomen moeten worden in het MJOP, maar zaken die onder de verantwoordelijkheid van de huurder zelf vallen, juist weer níet. Dit is dan weer niet van toepassing wanneer u zowel eigenaar als gebruiker van een pand bent.

 

In het Meerjarenonderhoudsplan zijn voornamelijk drie onderdelen van groot belang. Er moet onder andere een duidelijk beeld gevormd worden van welke bouwedelen wanneer vervangen en/of hersteld moeten worden en wat de kosten hiervan zijn. Zo kan groot onderhoud altijd uitgevoerd worden en kan er hiervoor voldoende geld worden gereserveerd.

 

 • Om welk bouwdeel het gaat: in het MJOP moet duidelijk zijn om welk specifieke bouwdeel van het gebouw het precies gaat, bijvoorbeeld de gevel, kozijnen of trappenhuis.
 • Wanneer moet een bouwdeel vervangen of hersteld worden: In het MJOP moet duidelijk benoemd staan hoe lang een specifiek bouwdeel mee gaat en om welk interval het deel vervangen en/of hersteld moet worden.
 • Wat de kosten zijn voor het onderhoud: in het MJOP zal er per bouwdeel duidelijk aangegeven moeten worden wat de kosten zijn voor het vervangen of herstellen ervan (onderhoudskosten).

 

Bij Eigenhuisschilderplan hebben wij zeer ruime ervaren met het opstellen van Meerjarenonderhoudsplannen voor schilderwerk! . Grote en complexe panden, moeilijker te bereiken locaties en onderliggende splitsingsaktes zijn voor ons geen obstakel. Eigenhuisschilderplan heeft ruime ervaring met het onder toezicht houden van schilderwerkzaamheden onderhoudswerkzaamheden en het voorbereiden hiervan. Neem contact met ons op om een gedegen Meerjarenonderhoudsplan voor uw schilderwerk op te laten stellen.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

Energie label eigen huis Eigenhuis Schilderplan

Moet ik een energielabel voor mijn Eigenhuis?

Moet ik een energielabel voor mijn Eigenhuis? Het energielabel, al enige tijd een belangrijk onderwerp waar veel over gesproken wordt.... View Article

Lees meer
Schilder Peter Gangelhof Header Schilderwerk abonnement (1) Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Peter

Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. In het kader van; Wie komt er bij u schilderen?... View Article

Lees meer
Zekerheid garanties van Eigenhuis Schilderplan Catholina van de Bunt

Dé 8 zekerheid garanties van Eigenhuis Schilderplan

Zekerheid wie wil dat nou niet? Zekerheid dat wil iedereen en misschien in deze tijd nog wel extra belangrijk. Veel... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  Schilder Eric stuurde zijn mannen die, ik ben misschien wat streng, behoorlijk slordig te werk gingen. Een telefoontje naar de schildercoach loste alles op. Eric kwam diezelfde dag nog kijken, noteerde alles en twee dagen later kwam de schilder terug en werd het uitstekend geregeld. Nu een prachtig geschilderd huis, alle houtrot keurig verholpen en alles netjes achtergelaten. En na afloop een telefoontje van schildercoach Koen of alles nu naar tevredenheid was. Wat een geweldig systeem! Ik ben er erg blij mee!

  M Nijdeken Avatar M Nijdeken
  1 augustus 2022
 • Nog eerder dan verwacht kon het schilderwerk van start gaan! En nog sneller dan verwacht waren de mannen klaar. Het resultaat mag er zijn.... ons huis is prachtig geworden en oogst veel complimenten van buurtgenoten en passanten. Een compliment voor schilder Peter, zijn compagnon Fidsum en Eigenhuis Schilderplan op de achtergrond!

  Bertie de Beuze Avatar Bertie de Beuze
  1 juli 2022

  Jos Vermeulen heeft samen met Maikel van Holten uitstekend schilderwerk afgeleverd. De omgang met deze schilders was prettig en we kregen zelfs goede adviezen voor eigen schilderwerk binnen. Alles is goed opgeruimd en zowel voor als achter is alles netjes achtergelaten. Het opbouwen en afbreken van de steiger is zoveel mogelijk met respect voor de tuin gedaan. Kortom, we zijn erg tevreden met hun werk.

  media thumbnail 0
  Leo Quaijtaal Avatar Leo Quaijtaal
  1 juni 2022

  Via de Nooy schilders uit Voorthuizen heeft Laurens ‘de schilder’ afgelopen winter bij ons de wanden binnen geschilderd en deze maand het onderhouden van de buitenkant opgepakt. Zowel de communicatie met de Nooy schilders (Jeroen) als met de schilder verloopt altijd erg plezierig. Verder werkt Laurens altijd heel erg netjes, laat geen rommel achter en komt zonder morren weer langs als er nog iets opgepakt moet worden. Gewoon goede kwaliteit!

  Marcel & Caroline Loef Avatar Marcel & Caroline Loef
  1 juni 2022