Zonneboiler de oplossing voor 2023?

Dominique Fokker

Is een Zonneboiler de oplossing voor de toekomst?

Een zonneboiler is een duurzame manier om het water in huis te verwarmen. Het systeem bestaat uit twee belangrijke onderdelen: een collector op het dak en een opslagvat. De collector, ook wel het absorptiepaneel genoemd, is een apparaat dat zonne-energie opvangt en omzet in warmte. De collector bestaat uit leidingen die gevuld zijn met water (of glycol, om bevriezing te voorkomen) en een spiraal of warmtewisselaar. De collector is gericht op de zon, zodat deze zo veel mogelijk energie kan opvangen.

 

Het opgewarmde water (of glycol) stroomt vervolgens door de leidingen naar het opslagvat. Hier zit een spiraal of warmtewisselaar, die de warmte afgeeft aan het water in het opslagvat. Dit water wordt vervolgens gebruikt om het huis te verwarmen. Omdat de zon niet het hele jaar door voldoende energie kan opwekken, wordt een zonneboiler meestal aangesloten op de cv-ketel. Hierdoor kan de cv-ketel bij-verwarmen als dat nodig is.

 

De kosten voor een zonneboilersysteem variëren tussen de € 2500 en € 5.000, exclusief de cv-ketel. Er zijn verschillende subsidies of leningen beschikbaar voor de aanschaf van een zonneboiler. Een gemiddeld huishouden kan ongeveer de helft van de energie besparen die nodig is om water te verwarmen, wat neerkomt op zo’n 210 kuub. Dit betekent een jaarlijkse besparing van € 262,50. Houd er wel rekening mee dat de energieprijzen per huishouden verschillen, dus de besparing kan afwijken.

 

Er zijn een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden als je een zonneboiler wilt aansluiten op je cv-ketel. Je cv-ketel moet een NZ-gaskeurlabel hebben, wat staat voor Naverwarmer Zonneboiler. Laat een zonneboiler alleen plaatsen door een erkende installateur en wees altijd zeker van uw zaak!

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

Nieuw jaar sterretje Eigenhuis schilderplan Koen van den Hengel

Wat? Is het alweer 2018!?

Is voor u het jaar 2017 ook zo snel gegaan? Mist u voldoende tijd om leuke dingen te doen? Moet... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Verf uit kleding verwijderen

Het verwijderen van verfvlekken uit kleding kan een uitdaging zijn, maar er zijn enkele methoden die je kunt proberen. Hier... View Article

Lees meer
Schilder abonnement opzeggen Koen van den Hengel

Wanneer kan ik een abonnement opzeggen?

Gaat u eens na: hoe veel abonnementen heeft u? De meeste mensen hebben er vijf tot vijftien, de belangrijkste redenen... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023