Warmte afstotende verf

Dominique Fokker

Wat is warmte afstotende verf en wat doet het?

Warmte afstotende verf, wat is dat precies en wat doet deze verf? Er zijn diverse verfsoorten die afstotende eigenschappen bevatten. Deze soorten verf bieden muren op weer andere manieren bescherming. De beschermende eigenschappen van deze verfsoorten zorgen ervoor dat de muur langer meegaat. De verf blijft langer mooi en bladdert minder snel af. Warmte afstotende verf heeft een speciale functie die ervoor zorgt dat er geen vocht of vuil door de muur kan komen. De verf biedt tevens een extra afsluiting, waardoor er niet zomaar vlekken op de muur kunnen komen en je de vloer ook niet telkens hoeft over te schilderen. In dit artikel vertellen we je meer over warmte afstotende verf en hoe deze verf exact werkt. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat is warmte afstotende verf?

Er zijn verschillende soorten afstotende verf, waaronder de warmte afstotende verf. Deze verf werkt op een heel eigen manier. In de warmte afstotende verf zitten keramische bolletjes. Deze kleine bolletjes vormen ook wel een barrière. Deze barrière vertraagt de warmteoverdracht. Hierdoor kan de warmte niet door de muren heen komen en wordt deze als het ware afgestoten. De warmte wordt weer terug de kamer in geleid, waardoor deze in de ruimte blijft. Het trekt niet de muren in en gaat dus ook niet naar buiten. Let wel op dat warmte afstotende verf niet geheel isolerende werkt. Je kunt dit gebruiken als je je huis van iets meer isolatie wilt voorzien. Wil je echter nog meer isolatie, dan kun je het beste voor een algehele isolatie van je ruimte kiezen.

Warmte isolerende verf: wat is het en wat doet deze verf?

Ben je benieuwd wat warmte isolerende verf is en wat deze verf precies doet? Of het nu warmte isolerende verf betreft of waterafstotende verf, beide verfsoorten bevatten eigenschappen die de verf als het ware beschermen. Deze beschermende eigenschappen zorgen ervoor dat de verf langer meegaat en minder snel afbladdert. Isolerende verf heeft deze functie en zorgt ervoor dat er geen vuil of vocht door de muur heen kan komen. De verf biedt een extra afsluitende laag. Als gevolg hiervan blijven je muren langer mooi, heb je minder snel last van vlekken en hoeven de muren ook minder vaak geschilderd te worden. Maar wat is warmte isolerende verf dan precies? Daar vertellen we je meer over in dit artikel.

Wat is warmte isolerende verf?

We vertelden net dat er diverse soorten isolerende verf zijn. Een andere isolerende verf is warmte isolerende verf. Wat deze verf precies doet? In warmte isolerende verf bevinden zich kleine keramische bolletjes. Deze bolletjes vormen samen een barrière. Deze barrière zorgt er vervolgens voor dat de warmteoverdracht vertraagd wordt. Dit betekent dat de warmte die zich in huis bevindt niet in de muren terecht kan komen. De warmte keer zich weer naar de kamer toe. Hierdoor blijft de warmte in de woning, zal het niet in de muren trekken en kan het ook niet naar buiten gaan. Isolerende verf werkt echter niet isolerend. Wil je je muren isoleren, dan kun je het beste voor een spouwmuurisolatie kiezen. Wel is het aanbrengen van warmte isolerende verf ideaal om de warmte in huis beter vast te houden. Je kunt dit het beste doen als je je woning net wat meer isolatie wilt geven, maar niet de gehele ruimte wilt isoleren.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Verf uit mijn vloerbedekking verwijderen

Het verwijderen van verf uit vloerbedekking kan een uitdaging zijn, maar er zijn verschillende methoden die je kunt proberen. Hier... View Article

Lees meer
Woningsdag Eigenhuis Schilderplan Koen van den Hengel

Koningsdag wordt Woningsdag

Heeft u het al gehoord? Ons geliefde Koningsdag door het Coronavirus nu Woningsdag, dus laten we thuis zelf de slingers... View Article

Lees meer
Eigenhuis Schilderplan wat is kwaliteit Jeroen Hoefkens

Kwaliteit van schilderwerk, wat is dat nu?

Veel bedrijven roepen het: “Wij leveren de beste kwaliteit!” Dat is fijn en mooi. Maar wat zegt dat, die “beste... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  Schilder Eric stuurde zijn mannen die, ik ben misschien wat streng, behoorlijk slordig te werk gingen. Een telefoontje naar de schildercoach loste alles op. Eric kwam diezelfde dag nog kijken, noteerde alles en twee dagen later kwam de schilder terug en werd het uitstekend geregeld. Nu een prachtig geschilderd huis, alle houtrot keurig verholpen en alles netjes achtergelaten. En na afloop een telefoontje van schildercoach Koen of alles nu naar tevredenheid was. Wat een geweldig systeem! Ik ben er erg blij mee!

  M Nijdeken Avatar M Nijdeken
  1 augustus 2022
 • Nog eerder dan verwacht kon het schilderwerk van start gaan! En nog sneller dan verwacht waren de mannen klaar. Het resultaat mag er zijn.... ons huis is prachtig geworden en oogst veel complimenten van buurtgenoten en passanten. Een compliment voor schilder Peter, zijn compagnon Fidsum en Eigenhuis Schilderplan op de achtergrond!

  Bertie de Beuze Avatar Bertie de Beuze
  1 juli 2022

  Jos Vermeulen heeft samen met Maikel van Holten uitstekend schilderwerk afgeleverd. De omgang met deze schilders was prettig en we kregen zelfs goede adviezen voor eigen schilderwerk binnen. Alles is goed opgeruimd en zowel voor als achter is alles netjes achtergelaten. Het opbouwen en afbreken van de steiger is zoveel mogelijk met respect voor de tuin gedaan. Kortom, we zijn erg tevreden met hun werk.

  media thumbnail 0
  Leo Quaijtaal Avatar Leo Quaijtaal
  1 juni 2022

  Via de Nooy schilders uit Voorthuizen heeft Laurens ‘de schilder’ afgelopen winter bij ons de wanden binnen geschilderd en deze maand het onderhouden van de buitenkant opgepakt. Zowel de communicatie met de Nooy schilders (Jeroen) als met de schilder verloopt altijd erg plezierig. Verder werkt Laurens altijd heel erg netjes, laat geen rommel achter en komt zonder morren weer langs als er nog iets opgepakt moet worden. Gewoon goede kwaliteit!

  Marcel & Caroline Loef Avatar Marcel & Caroline Loef
  1 juni 2022