Warmte isolerende verf

Dominique Fokker

Warmte isolerende verf: wat is het en wat doet deze verf?

Ben je benieuwd wat warmte isolerende verf is en wat deze verf precies doet? Of het nu warmte isolerende verf betreft of waterafstotende verf, beide verfsoorten bevatten eigenschappen die de verf als het ware beschermen. Deze beschermende eigenschappen zorgen ervoor dat de verf langer meegaat en minder snel afbladdert. Isolerende verf heeft deze functie en zorgt ervoor dat er geen vuil of vocht door de muur heen kan komen. De verf biedt een extra afsluitende laag. Als gevolg hiervan blijven je muren langer mooi, heb je minder snel last van vlekken en hoeven de muren ook minder vaak geschilderd te worden. Maar wat is warmte isolerende verf dan precies? Daar vertellen we je meer over in dit artikel.

Wat is warmte isolerende verf?

We vertelden net dat er diverse soorten isolerende verf zijn. Een andere isolerende verf is warmte isolerende verf. Wat deze verf precies doet? In warmte isolerende verf bevinden zich kleine keramische bolletjes. Deze bolletjes vormen samen een barrière. Deze barrière zorgt er vervolgens voor dat de warmteoverdracht vertraagd wordt. Dit betekent dat de warmte die zich in huis bevindt niet in de muren terecht kan komen. De warmte keer zich weer naar de kamer toe. Hierdoor blijft de warmte in de woning, zal het niet in de muren trekken en kan het ook niet naar buiten gaan. Isolerende verf werkt echter niet isolerend. Wil je je muren isoleren, dan kun je het beste voor een spouwmuurisolatie kiezen. Wel is het aanbrengen van warmte isolerende verf ideaal om de warmte in huis beter vast te houden. Je kunt dit het beste doen als je je woning net wat meer isolatie wilt geven, maar niet de gehele ruimte wilt isoleren.

Wat is warmte afstotende verf en wat doet het?

Warmte afstotende verf, wat is dat precies en wat doet deze verf? Er zijn diverse verfsoorten die afstotende eigenschappen bevatten. Deze soorten verf bieden muren op weer andere manieren bescherming. De beschermende eigenschappen van deze verfsoorten zorgen ervoor dat de muur langer meegaat. De verf blijft langer mooi en bladdert minder snel af. Warmte afstotende verf heeft een speciale functie die ervoor zorgt dat er geen vocht of vuil door de muur kan komen. De verf biedt tevens een extra afsluiting, waardoor er niet zomaar vlekken op de muur kunnen komen en je de vloer ook niet telkens hoeft over te schilderen. In dit artikel vertellen we je meer over warmte afstotende verf en hoe deze verf exact werkt. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat is warmte afstotende verf?

Er zijn verschillende soorten afstotende verf, waaronder de warmte afstotende verf. Deze verf werkt op een heel eigen manier. In de warmte afstotende verf zitten keramische bolletjes. Deze kleine bolletjes vormen ook wel een barrière. Deze barrière vertraagt de warmteoverdracht. Hierdoor kan de warmte niet door de muren heen komen en wordt deze als het ware afgestoten. De warmte wordt weer terug de kamer in geleid, waardoor deze in de ruimte blijft. Het trekt niet de muren in en gaat dus ook niet naar buiten. Let wel op dat warmte afstotende verf niet geheel isolerende werkt. Je kunt dit gebruiken als je je huis van iets meer isolatie wilt voorzien. Wil je echter nog meer isolatie, dan kun je het beste voor een algehele isolatie van je ruimte kiezen.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

Eigenhuis Schilderplan leeftijd Catholina van de Bunt

Leeftijd maar een getal!?

Mam, hoe oud word ik? Mijn zoontje van bijna 4 jaar vraagt dit bijna dagelijks. 4 jaar is een hele... View Article

Lees meer
Catholina van de Bunt

Kom in actie!

Het is lente! De perfecte tijd om naar buiten te gaan. Trek jij je wandelschoenen aan voor Stapril? Of kom... View Article

Lees meer
mooiste kado abonnement Eigenhuis Schilderplan

Tijdbesparende schildertips

Tijdbesparende schildertips Tegenwoordig is tijd erg kostbaar. Aan het einde van de dag vallen veel mensen uitgeput op de bank... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023