Warmte isolerende verf

Dominique Fokker

Warmte isolerende verf: wat is het en wat doet deze verf?

Ben je benieuwd wat warmte isolerende verf is en wat deze verf precies doet? Of het nu warmte isolerende verf betreft of waterafstotende verf, beide verfsoorten bevatten eigenschappen die de verf als het ware beschermen. Deze beschermende eigenschappen zorgen ervoor dat de verf langer meegaat en minder snel afbladdert. Isolerende verf heeft deze functie en zorgt ervoor dat er geen vuil of vocht door de muur heen kan komen. De verf biedt een extra afsluitende laag. Als gevolg hiervan blijven je muren langer mooi, heb je minder snel last van vlekken en hoeven de muren ook minder vaak geschilderd te worden. Maar wat is warmte isolerende verf dan precies? Daar vertellen we je meer over in dit artikel.

Wat is warmte isolerende verf?

We vertelden net dat er diverse soorten isolerende verf zijn. Een andere isolerende verf is warmte isolerende verf. Wat deze verf precies doet? In warmte isolerende verf bevinden zich kleine keramische bolletjes. Deze bolletjes vormen samen een barrière. Deze barrière zorgt er vervolgens voor dat de warmteoverdracht vertraagd wordt. Dit betekent dat de warmte die zich in huis bevindt niet in de muren terecht kan komen. De warmte keer zich weer naar de kamer toe. Hierdoor blijft de warmte in de woning, zal het niet in de muren trekken en kan het ook niet naar buiten gaan. Isolerende verf werkt echter niet isolerend. Wil je je muren isoleren, dan kun je het beste voor een spouwmuurisolatie kiezen. Wel is het aanbrengen van warmte isolerende verf ideaal om de warmte in huis beter vast te houden. Je kunt dit het beste doen als je je woning net wat meer isolatie wilt geven, maar niet de gehele ruimte wilt isoleren.

Wat is warmte afstotende verf en wat doet het?

Warmte afstotende verf, wat is dat precies en wat doet deze verf? Er zijn diverse verfsoorten die afstotende eigenschappen bevatten. Deze soorten verf bieden muren op weer andere manieren bescherming. De beschermende eigenschappen van deze verfsoorten zorgen ervoor dat de muur langer meegaat. De verf blijft langer mooi en bladdert minder snel af. Warmte afstotende verf heeft een speciale functie die ervoor zorgt dat er geen vocht of vuil door de muur kan komen. De verf biedt tevens een extra afsluiting, waardoor er niet zomaar vlekken op de muur kunnen komen en je de vloer ook niet telkens hoeft over te schilderen. In dit artikel vertellen we je meer over warmte afstotende verf en hoe deze verf exact werkt. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat is warmte afstotende verf?

Er zijn verschillende soorten afstotende verf, waaronder de warmte afstotende verf. Deze verf werkt op een heel eigen manier. In de warmte afstotende verf zitten keramische bolletjes. Deze kleine bolletjes vormen ook wel een barrière. Deze barrière vertraagt de warmteoverdracht. Hierdoor kan de warmte niet door de muren heen komen en wordt deze als het ware afgestoten. De warmte wordt weer terug de kamer in geleid, waardoor deze in de ruimte blijft. Het trekt niet de muren in en gaat dus ook niet naar buiten. Let wel op dat warmte afstotende verf niet geheel isolerende werkt. Je kunt dit gebruiken als je je huis van iets meer isolatie wilt voorzien. Wil je echter nog meer isolatie, dan kun je het beste voor een algehele isolatie van je ruimte kiezen.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

Jeroen Hoefkens

De nulbeurt, een metamorfose!

De nulbeurt, een metamorfose! Het uitvoeren van schilderwerk aan uw woning kan soms zorgen voor een ware metamorfose. Helemaal als... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Voordelen online schilder offerte

Er zijn vele voordelen van het aanvragen van een online schilder offerte. Hieronder beschrijven we enkele van de belangrijkste voordelen:... View Article

Lees meer
Nieuw jaar sterretje Eigenhuis schilderplan Koen van den Hengel

Wat? Is het alweer 2018!?

Is voor u het jaar 2017 ook zo snel gegaan? Mist u voldoende tijd om leuke dingen te doen? Moet... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023