Tips voor het verwijderen van nicotine

Dominique Fokker

Het verwijderen van nicotine van oppervlakken kan een uitdaging zijn, maar hier zijn enkele tips die kunnen helpen:

 1. Maak het oppervlak schoon: Voordat u begint met het verwijderen van nicotine, maakt u het oppervlak grondig schoon met een mild reinigingsmiddel en water. Dit helpt om alle oppervlakkige nicotine te verwijderen en bereidt het oppervlak voor op verdere reiniging.
 2. Gebruik een ontvetter: Nicotine kan een olieachtige substantie zijn, dus het kan helpen om een ontvetter te gebruiken om het oppervlak schoon te maken. Breng de ontvetter aan op een schone doek en wrijf het oppervlak voorzichtig schoon.
 3. Probeer azijn: Azijn is een mild zuur dat kan helpen bij het verwijderen van nicotine. Maak een oplossing van gelijke delen azijn en water en breng het aan op het oppervlak met een schone doek. Laat de oplossing een paar minuten inwerken voordat u het afveegt met een schone, vochtige doek.
 4. Gebruik baking soda: Baking soda is een mild schuurmiddel dat kan helpen bij het verwijderen van nicotine van harde oppervlakken zoals tegels of glas. Maak een pasta van baking soda en water en breng het aan op het oppervlak met een schone doek. Wrijf voorzichtig en spoel af met water.
 5. Probeer stoomreiniging: Stoomreiniging kan effectief zijn bij het verwijderen van nicotine van bekleding of stoffen oppervlakken. Gebruik een stoomreiniger met een bekledingshulpstuk en stoom het oppervlak grondig. Veeg het vervolgens af met een schone doek.
 6. Overweeg professionele reiniging: Als het niet lukt om de nicotine zelf te verwijderen, overweeg dan om professionele reinigingsservices in te schakelen. Zij hebben vaak de juiste apparatuur en reinigingsmiddelen om hardnekkige nicotinevlekken te verwijderen.

Onthoud dat het verwijderen van nicotine een proces kan zijn en dat het resultaat afhankelijk kan zijn van de ernst van de nicotinevlekken en het oppervlak zelf. Het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn en het oppervlak niet te beschadigen tijdens het reinigen.

 

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

Eigenhuis Schildercoach Jeroen Jeroen Hoefkens

Op pad met: Eigenhuis Schildercoach Jeroen

In het kader van ¨wie komt u tegen bij Eigenhuis Schilderplan?¨ gaan wij regelmatig met onze vakmannen en Eigenhuis Schildercoaches... View Article

Lees meer
Jeroen Hoefkens

Op kantoor met: Eigenhuis Schildercoach William van den Berg

Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. Deze keer William van den Berg, werkzaam op kantoor in... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Houtrot behandelen

Houtrot behandelen? Lees deze tips! Wilt houtrot behandelen? Houtrot is een schimmel die ontstaat wanneer er een luchtvochtigheid van meer... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023