Een levensles over kleuren!

Eigenhuis Schilderplan

De winter is weer in het zicht en dat vind ik een goede reden om nog even wat kleur in het leven te roepen! In dit blog geef ik een korte levensles over de kleuren rood, oranje en geel met leuke weetjes die zeer verrassend zullen zijn!

Kleurassociaties

1. De kleur rood staat voor kracht, liefde maar ook agressiviteit. Rood is veel aanwezig in het dagelijks leven en brengt dan ook veel onrust met zich mee. Kijk maar is om je heen.

 Weetje: Heb je een pittige onderhandeling op de agenda staan? Trek dan iets roods aan. Het is bewezen dat je betere deals door sluit!

Weetje: Wist je dat stieren kleurenblind zijn? De rode cape maakt ze niet woedend bij stierengevecht, het is de beweging die woedend maakt!

 


 

2. De kleur oranje wordt geassocieerd met blijdschap en optimisme. Maar oranje is ook de kleur van het koningshuis. Wie van oranje houdt is meestal een harde werker, zijn avontuurlijk en enthousiast.

Weetje: Oranje heeft een versterkend effect en staat voor samenhorigheid. Ook beïnvloed het sportiviteit ten positieve. Heeft het Oranje Elftal daar tot nu toe al geluk mee gehad?!

 


 

3. Geel is de ‘’trendkleur van 2015’’ voor je interieur. Deze kleur brengt warmte en vrolijkheid in de interieur. Pas alleen op, want te veel of te veel geel geeft onrust en irritatie.

Weetje: Wegwerkers of verkeersregelaars hebben overwegend geel geaccentueerde kleding en ook ambulances zijn geel. Geel is de kleur die wij als meest intens ervaren en valt enorm op waardoor het gelijk onze aandacht heeft.

 

In mijn blog is iedere kleur ook in de genoemde kleur geschreven. Zo is het woord rood in het rood geschreven. Alleen zien sommige mensen hier niet de kleur rood, maar is het woord rood voor hen groen. Hoe kan dat? Deze mensen hebben last van kleurenblindheid.

 

Kleurenblindheid

Maar liefst 1 op de 12 mannen is kleurenblind, tegenover 1 op de 250 vrouwen. Het gaat in Nederland over 700.000 mensen. Kleuren kun je zien door drie soorten kegeltjes in het netvlies welke een speciale gevoeligheid hebben voor rood, groen en blauw. Iemand die deze kleuren niet goed kan zien is gedeeltelijk of helemaal ongevoelig voor die drie basiskleuren. Kleurenblindheid is een erfelijke geslachtsgebonden aandoening en niets aan te doen. Helaas kan dus niet iedereen genieten van de mooie kleuren die het leven ons te bieden heeft!

Bent u kleurenblind of wilt u persoonlijk kleuradvies en het schilderwerk aan een echte kleurkenner overlaten? Schakel dan een professional in! Neem contact op of bel met 0342-444 110!

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!

gerelateerde berichten

schilder winter Jeroen Hoefkens

Is die winterschilder echt goedkoper dan de zomerschilder?

Al decennia is het een bekend fenomeen, de winterschilder. Of het nu binnen- of buitenwerk is, in het laagseizoen bieden... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Houtrot repareren kozijnen

Houtrot bij kozijnen repareren: zo doet u dat Wilt u houtrot in kozijnen repareren? Houtrot is erg vervelend en kan... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Wat kost een schilder per m2

De kosten van een schilder per m2 kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type schilderwerk, de grootte... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023