Een Eigenhuis Schilderplan voor het Binnenhof?

Eigenhuis Schilderplan

Een Eigenhuis Schilderplan voor het Binnenhof?

Zoals u al wel gelezen of gehoord heeft: het Binnenhof in Den Haag gaat gerenoveerd worden. Het wordt een gigantische klus die maximaal 475 miljoen moet gaan kosten. Dus nu moeten ze in Den Haag een gigantisch bedrag neertellen voor een eenmalige renovatiebeurt! Misschien is een Eigenhuis Schilderplan een goede oplossing voor het buitenwerk? Laten we eens kijken waar we op uit komen met het offerte aanvraag formulier hierboven.

Type woning

Uhh ja, hier wordt het gelijk al lastig. De opties ‘Kathedraal’, ‘Kasteel’ of iets dergelijks hebben we er helaas niet tussen staan. ‘Vrijstaande Woning’ omschrijft het type gebouw ook niet helemaal. Laten we dan nu even gaan voor ‘Overige’.

 

Bouwjaar

Het Binnenhof is ongeveer rond 1250 gebouwd, dus we gaan voor de optie ‘ouder dan 1945’. Het bouwjaar is belangrijk, omdat dit een beeld geeft van de manier waarop het gebouw gebouwd is. Zo werden er 50 jaar geleden andere technieken gebruikt, wat zorgt voor een ander onderhoudsplan. Daarnaast heeft Eigenhuis Schilderplan het bouwjaar nodig om voor jou te bepalen of je onder de 9% btw regeling valt, wat dan een leuke meevaller zou zijn.

 

Woonlagen

Zoals te zien is op foto’s van het Binnenhof zijn er ongeveer vier gewone woonlagen, torentjes niet meegerekend. We gaan dus voor ‘drie verdiepingen’  en de begane grond die onderhouden moeten worden. Die torentjes kunnen altijd bij de definitieve offerte nog meegenomen worden.

 

Laatst geschilderd

De laatste keer dat het hele Binnenhof geschilderd is, was in 1992. Dit zegt al veel over het achterstallig onderhoud, want elk gebouw heeft minimaal om de 4 jaar een onderhoudsbeurt nodig! Hier vullen we dan ‘Langer dan 5 jaar geleden’ in.

 

Aantal kleuren

Dit is een makkelijkere optie. Op het gebouw zijn alleen de kozijnen geschilderd. Deze hebben een soort beige kleur, maar dat is van latere zorg. We kiezen dus voor ‘1 kleur’ bij deze optie.

 

Ondergrond

Mhh, de ondergrond. Die is waarschijnlijk niet al te best meer, want in de begroting is veel houtrot opgenomen en de laatste keer dat er goed onderhoud is geweest was in 1992. In dat geval kiezen we voor ‘Slecht Geschilderd’.

 

 Gegevens

Nog even postcode, huisnummer en e-mailadres invullen en we kunnen de prijs gaan berekenen. Ik ben benieuwd!

 

En voila, een indicatie prijs op maat!

Een Eigenhuis Schilderplan zou naar schatting tussen de 70 en 90 euro per maand kosten voor het Binnenhof. Ok, je begrijpt natuurlijk wel dat dit absoluut niet realistisch is. De offerte aanvraag module is dan ook niet ontworpen op dit soort gebouwen die in 1200 gebouwd zijn en een gigantisch oppervlak beslaan. Daarnaast heeft het pand ontzettend veel ramen.

Toch geeft het aanvragen van een offerte voor het Binnenhof aan hoe makkelijk het is om erachter te komen welk laag maandbedrag er voor jouw woning uitkomt met een Eigenhuis Schilderplan! Ook zet het je misschien even aan het denken over het uitgeven van een eenmalig groot bedrag tegenover een onderhoudsabonnement, net zoals je een abonnement hebt voor je telefoon, televisie en misschien zelfs je auto.

De offerte aanvraag module is helemaal ingericht op de woningen in Nederland, dus ook voor jou geeft de website een goede indicatie voor het onderhoud aan jouw woning. Probeer het anders hierboven gewoon eens een keer. Het is geheel vrijblijvend en dan heb je gelijk beeld van de kosten per maand aan jouw woning.

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Houtrot repareren kozijnen

Houtrot kozijnen repareren: zo doet u dat Wilt u houtrot in kozijnen repareren? Houtrot is erg vervelend en kan uw... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

(Eigenhuisschilderplan) Meerjarenonderhoudsplan schilderwerk

Iedere VvE kan terecht bij Eigenhuisschilderplan voor een Meerjarenonderhoudsplan. Al vanaf één gebouw met twee appartementen of meer kunt u... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Veelgemaakte schilders fouten

Dit zijn de 10 meest gemaakte schilderfouten Wat zijn de meest gemaakte schildersfouten? Waarschijnlijk kent u wel enkele basisvaardigheden. Echter... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022