Veelgemaakte schilders fouten

Dominique Fokker

Dit zijn de 10 meest gemaakte schilderfouten

Wat zijn de meest gemaakte schildersfouten? Waarschijnlijk kent u wel enkele basisvaardigheden. Echter zijn er alsnog dingen die afgeraden worden of waarin fouten worden gemaakt. Wij hebben de 10 meest gemaakte schildersfouten voor u op een rij gezet.

1. Schilderen zonder voorbereiding

Een veelgemaakte fout is gaan schilderen zonder dit goed voor te bereiden. Een goede voorbereiden zorgt echter voor een mooier eindresultaat en voorkomt veel schoonmaakwerk.

2.Schilderstape vergeten

Ook het vergeten van schilderstape is een veelgemaakte fout. Met deze tape kunt u strakke randen creëren en morst u ook geen verf op plekken waar dit niet mag komen. Wel dient de tape verwijderd te worden voor de verf geheel is opgedroogd.

3. Niet genoeg verf hebben

Sommige mensen kopen niet genoeg verf en komen hier tijdens het schilderen achter. Het is vervelend als ze dan alsnog terug naar de winkel moeten om nieuwe verf te halen.

4. Muur vooraf niet schoonmaken

Wat mensen vaak vergeten, is het schoonmaken van de muur voor ze gaan schilderen. De kans is groot dat zij later alsnog haren en stof op de pas geverfde muur ontdekken.

5. Verkeerde kwast gebruiken

De verkeerde kwast gebruiken is een fout die veel gemaakt wordt. Voor het mooiste resultaat dienen kwasten gebruikt te worden die passen bij de verfklus. Doet u dit niet, dan wordt het resultaat minder mooi.

6. Niet rekening houden met weersomstandigheden

Als u buiten gaat schilderen, dient u altijd rekening te houden met de weersomstandigheden en luchtvochtigheid. Doet u dit niet, dan kan het schilderen van uw muren een flinke domper worden.

7. Geen primer gebruiken

Sommige mensen slaan de primer over. Dit zorgt er echter voor dat de verf beter hecht, waardoor er een mooier eindresultaat ontstaat.

8. Kwast geheel in de verf dopen

De kwast geheel in de verf dopen is zeker af te raden. U verspilt zo namelijk veel verf. Zorg er in plaats daarvan voor dat u de kwast voor een derde in de verf doopt.

9. Geen geduld voor de tweede laag

Sommige mensen brengen te snel een tweede laag aan. Het gevolg hiervan is zichtbare kwaststrepen en een minder mooi eindresultaat.

10. Droge roller gebruiken

En de laatste veelgemaakte fout: het gebruiken van een droge roller. Maak de roller altijd eerst even nat, maar overdrijf dit niet. Zo kunt u een stuk beter schilderen.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Airless Verfspuiten: De Snelste en Meest Veelzijdige Manier om Te Schilderen

Airless Verfspuiten: De Snelste en Meest Veelzijdige Manier om Te Schilderen In 1958 introduceerde Graco het revolutionaire concept van draagbare... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Tips voor het schilderen van metalen oppervlakken

Hier zijn enkele tips voor het schilderen van metaal: Reinig het oppervlak grondig: Metaal kan vuil, vet en roest bevatten,... View Article

Lees meer
Eigenhuis-Schilderplan-steiger Jeroen Hoefkens

Schilderabonnement, daar zit ik toch voor altijd aan vast?

Een abonnement voor schilderwerk, daar zit ik toch voor altijd aan vast? Nee, zeker niet! maar ik snap wel dat... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023