Subsidies voor energie

Dominique Fokker

Welke subsidies voor energie zijn er zoal?

Bent u benieuwd welke subsidies voor energie er zoal zijn? Wanneer u zonnepanelen wilt laten plaatsen, uw woning van een warmtepomp wilt voorzien of ervoor kiest uw woning te isoleren, zijn er diverse subsidies waar u gebruik van kunt maken. Wij hebben de diverse soorten subsidies voor u op een rij gezet.

Landelijke subsidie isolatie

U kunt gebruik maken van landelijke subsidie wanneer u uw dak, buitenmuur, ramen en vloer wenst te isoleren. Wanneer u enkele of meerdere isolatiemaatregelen neemt, is het mogelijk om 30% van de kosten terug te krijgen. Deze regeling geldt ook voor VVE’s. Let wel op dat deze regeling geldt voor de maatregelen die u in 2022 neemt. Voor de maatregelen die in 2021 zijn genomen, geldt er een subsidie van 20%.

Laag btw-tarief op arbeidsloon

Kiest u voor isolatie, dan geldt voor het arbeidsloon bij isolatie een laag btw tarief van 9%. Dit kan heel wat schelen als u ervoor kiest om een eengezinswoning in zijn geheel te isoleren. Denk aan isolatie van de vloeren, het glas, de muren en het dak. Dit tarief geldt enkel voor de isolatie. Voor werkzaamheden om de isolatie heen zoals sloopwerk geldt het normale btw tarief van 21%. Dit geldt tevens voor de materialen en bij het isoleren van kozijnen.

Landelijke subsidie warmtepomp/zonneboiler

Een warmtepomp of zonneboiler aanschaffen of een aansluiting op een warmtenet gewenst? Ook dan is het mogelijk om een aantrekkelijke subsidie te krijgen. Op internet kunt u meer informatie vinden over de verschillende vormen van subsidie die er te krijgen zijn.

Subsidie via gemeenten en provincies

Via gemeenten en provincies kunt u ook gebruik maken van subsidie voor energiemaatregelen. Hier hebben zij soms lokale subsidiepotjes voor beschikbaar. Vraag bij uw betreffende gemeente om meer informatie over subsidies voor zonnepanelen of andere gewenste vormen van energie.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

Binnen schilder Eigenhuis Schilderplan Jeroen Hoefkens

Slecht binnen schilderwerk beïnvloedt uw buiten schilderwerk. Wist u dat?

Ja, dat is echt waar. Het verbaast u misschien, maar de kwaliteit van het buiten schilderwerk wordt echt beïnvloedt door... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Wanneer kun je het best je huis schilderen?

Het schilderen van je huis… …het is nogal een hoofdbreker af en toe, u ziet het telkens als u uw... View Article

Lees meer
relax hangmat eigen huis Angela de Nooy

Duurzame dinsdag

Mijn dochter van 7 zit voor de televisie en als er tussen haar favoriete programma reclame komt, wordt deze met... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023