Subsidies voor energie

Dominique Fokker

Welke subsidies voor energie zijn er zoal?

Bent u benieuwd welke subsidies voor energie er zoal zijn? Wanneer u zonnepanelen wilt laten plaatsen, uw woning van een warmtepomp wilt voorzien of ervoor kiest uw woning te isoleren, zijn er diverse subsidies waar u gebruik van kunt maken. Wij hebben de diverse soorten subsidies voor u op een rij gezet.

Landelijke subsidie isolatie

U kunt gebruik maken van landelijke subsidie wanneer u uw dak, buitenmuur, ramen en vloer wenst te isoleren. Wanneer u enkele of meerdere isolatiemaatregelen neemt, is het mogelijk om 30% van de kosten terug te krijgen. Deze regeling geldt ook voor VVE’s. Let wel op dat deze regeling geldt voor de maatregelen die u in 2022 neemt. Voor de maatregelen die in 2021 zijn genomen, geldt er een subsidie van 20%.

Laag btw-tarief op arbeidsloon

Kiest u voor isolatie, dan geldt voor het arbeidsloon bij isolatie een laag btw tarief van 9%. Dit kan heel wat schelen als u ervoor kiest om een eengezinswoning in zijn geheel te isoleren. Denk aan isolatie van de vloeren, het glas, de muren en het dak. Dit tarief geldt enkel voor de isolatie. Voor werkzaamheden om de isolatie heen zoals sloopwerk geldt het normale btw tarief van 21%. Dit geldt tevens voor de materialen en bij het isoleren van kozijnen.

Landelijke subsidie warmtepomp/zonneboiler

Een warmtepomp of zonneboiler aanschaffen of een aansluiting op een warmtenet gewenst? Ook dan is het mogelijk om een aantrekkelijke subsidie te krijgen. Op internet kunt u meer informatie vinden over de verschillende vormen van subsidie die er te krijgen zijn.

Subsidie via gemeenten en provincies

Via gemeenten en provincies kunt u ook gebruik maken van subsidie voor energiemaatregelen. Hier hebben zij soms lokale subsidiepotjes voor beschikbaar. Vraag bij uw betreffende gemeente om meer informatie over subsidies voor zonnepanelen of andere gewenste vormen van energie.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

Eigen huis Schilderplan vakantiegeld Jeroen Hoefkens

Vakantiegeld, waar besteedt u het?

Ontvangt u binnenkort vakantiegeld? Waar gaat u het aan besteden? Misschien heeft u het vakantiegeld al ontvangen, of krijgt u... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Prinsjesdag en schilderwerk

BELANGRIJKE VERANDERINGEN VOOR BEDRIJVEN IN EEN NOTENDOP Dit artikel zet de voornaamste wijzigingen voor schilders op een rij. Belangrijk: Houd... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Keurmerk voor schilders

In Nederland zijn er verschillende schilderskeurmerken die aangeven dat een schildersbedrijf voldoet aan bepaalde kwaliteitsnormen en vakmanschap. Hieronder vind je... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

  • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

    Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
    21 september 2023

    Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

    Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
    28 juli 2023

    We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

    Hans Roeper Avatar Hans Roeper
    28 juli 2023
  • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

    dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
    25 mei 2023

    Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

    T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
    1 januari 2023

    Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

    Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
    1 januari 2023
  • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

    GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
    1 december 2022

    Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

    Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
    1 oktober 2022

    De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

    Tine Alberg Avatar Tine Alberg
    28 september 2022