Subsidies voor energie

Dominique Fokker

Welke subsidies voor energie zijn er zoal?

Bent u benieuwd welke subsidies voor energie er zoal zijn? Wanneer u zonnepanelen wilt laten plaatsen, uw woning van een warmtepomp wilt voorzien of ervoor kiest uw woning te isoleren, zijn er diverse subsidies waar u gebruik van kunt maken. Wij hebben de diverse soorten subsidies voor u op een rij gezet.

Landelijke subsidie isolatie

U kunt gebruik maken van landelijke subsidie wanneer u uw dak, buitenmuur, ramen en vloer wenst te isoleren. Wanneer u enkele of meerdere isolatiemaatregelen neemt, is het mogelijk om 30% van de kosten terug te krijgen. Deze regeling geldt ook voor VVE’s. Let wel op dat deze regeling geldt voor de maatregelen die u in 2022 neemt. Voor de maatregelen die in 2021 zijn genomen, geldt er een subsidie van 20%.

Laag btw-tarief op arbeidsloon

Kiest u voor isolatie, dan geldt voor het arbeidsloon bij isolatie een laag btw tarief van 9%. Dit kan heel wat schelen als u ervoor kiest om een eengezinswoning in zijn geheel te isoleren. Denk aan isolatie van de vloeren, het glas, de muren en het dak. Dit tarief geldt enkel voor de isolatie. Voor werkzaamheden om de isolatie heen zoals sloopwerk geldt het normale btw tarief van 21%. Dit geldt tevens voor de materialen en bij het isoleren van kozijnen.

Landelijke subsidie warmtepomp/zonneboiler

Een warmtepomp of zonneboiler aanschaffen of een aansluiting op een warmtenet gewenst? Ook dan is het mogelijk om een aantrekkelijke subsidie te krijgen. Op internet kunt u meer informatie vinden over de verschillende vormen van subsidie die er te krijgen zijn.

Subsidie via gemeenten en provincies

Via gemeenten en provincies kunt u ook gebruik maken van subsidie voor energiemaatregelen. Hier hebben zij soms lokale subsidiepotjes voor beschikbaar. Vraag bij uw betreffende gemeente om meer informatie over subsidies voor zonnepanelen of andere gewenste vormen van energie.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

Eigenhuis Schilder Donny Pronk Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Donny

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Lekker klussen in Eigenhuis?

Lekker klussen in Eigenhuis? 63% van de woningeigenaren wil de komende tijd gaan klussen in Eigenhuis (Schildersvak). Hierbij wordt er... View Article

Lees meer
huis laten schilderen Eigenhuis Schilderplan

Uw huis laten schilderen

Uw huis laten schilderen is van cruciaal belang voor een van uw kostbaarste bezitten. Het laten schilderen van uw huis... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023