Houtrot behandelen

Dominique Fokker

Houtrot behandelen? Lees deze tips!

Wilt houtrot behandelen? Houtrot is een schimmel die ontstaat wanneer er een luchtvochtigheid van meer dan 20% is en de buitentemperatuur boven de 18 graden is. Houtrot kan schade toebrengen aan uw houten constructies. Daarom is het erg belangrijk deze plekken op de juiste wijze te behandelen. Wij vertellen u hoe u het beste houtrot kunt behandelen. Lees snel verder voor meer informatie.

Verwijder het rotte hout

Verwijder eerst het rotte hout met een krabber, maar doe dit vrij voorzichtig. Zorg ervoor dat u al het rotte hout weg krabt, omdat het hout anders verder gaat rotten. Echt al het hout dient verwijderd te worden.

Laat de reparatieplek drogen

Zorg ervoor dat u de reparatieplek goed laat drogen. Doe dit op zijn minst een aantal dagen en let goed op of de plek droog is.

Zorg voor een schone ondergrond

Zorg ervoor dat u de ondergrond en intacte verflagen goed schoon en vetvrij maakt en laat nogmaals het hout goed drogen.

Breng een houtrot impregneer aan

Breng vervolgens een houtrot impregneer aan. Dit middel zal diep in het hout doordringen en ervoor zorgen dat de schimmelsporen verdwijnen. Het is belangrijk dit 6 uur te laten drogen.

Breng een twee componenten houtrotvuller aan

Breng vervolgens een twee componenten houtrotvuller aan. Volg hierbij goed de gebruiksaanwijzing, zodat het goed kan uitharden. De houtrotvuller brengt u aan met een plamuurmes. Zo zal de plek goed worden opgevuld en kunt u het daarna goed schuren.

Schuur het bewerkte oppervlak

Zorg er als laatste voor dat u het bewerkte oppervlak goed schuurt. Vervolgens schildert u het hout. Gebruik een speciale primer voor de reparatieplek, voordat u de rest in de primer zet. Zo zorgt u ervoor dat het hout weer geheel als nieuw oogt en u er langer plezier van heeft.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

Over Eigenhuis Schilderplan Koen van den Hengel

Wat doe ik als Eigenhuis Schildercoach voor u?

Wat maakt de Eigenhuis Schildercoach nou zo uniek? Wat doen wij anders dan anderen? Met drie Eigenhuis Schildercoaches staan wij... View Article

Lees meer
Eigenhuis-Schilderplan-steiger Jeroen Hoefkens

Schilderabonnement, daar zit ik toch voor altijd aan vast?

Een abonnement voor schilderwerk, daar zit ik toch voor altijd aan vast? Nee, zeker niet! maar ik snap wel dat... View Article

Lees meer
Jeroen Hoefkens

Is het collectief inkopen van schilderonderhoud een nieuwe trend?

Waarschijnlijk kom ook jij met enig regelmaat bij een grootgrutter waar we allemaal wel eens hamsteren. De afgelopen tijd bood... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022