Houtrot behandelen

Dominique Fokker

Houtrot behandelen? Lees deze tips!

Wilt houtrot behandelen? Houtrot is een schimmel die ontstaat wanneer er een luchtvochtigheid van meer dan 20% is en de buitentemperatuur boven de 18 graden is. Houtrot kan schade toebrengen aan uw houten constructies. Daarom is het erg belangrijk deze plekken op de juiste wijze te behandelen. Wij vertellen u hoe u het beste houtrot kunt behandelen. Lees snel verder voor meer informatie.

Verwijder het rotte hout

Verwijder eerst het rotte hout met een krabber, maar doe dit vrij voorzichtig. Zorg ervoor dat u al het rotte hout weg krabt, omdat het hout anders verder gaat rotten. Echt al het hout dient verwijderd te worden.

Laat de reparatieplek drogen

Zorg ervoor dat u de reparatieplek goed laat drogen. Doe dit op zijn minst een aantal dagen en let goed op of de plek droog is.

Zorg voor een schone ondergrond

Zorg ervoor dat u de ondergrond en intacte verflagen goed schoon en vetvrij maakt en laat nogmaals het hout goed drogen.

Breng een houtrot impregneer aan

Breng vervolgens een houtrot impregneer aan. Dit middel zal diep in het hout doordringen en ervoor zorgen dat de schimmelsporen verdwijnen. Het is belangrijk dit 6 uur te laten drogen.

Breng een twee componenten houtrotvuller aan

Breng vervolgens een twee componenten houtrotvuller aan. Volg hierbij goed de gebruiksaanwijzing, zodat het goed kan uitharden. De houtrotvuller brengt u aan met een plamuurmes. Zo zal de plek goed worden opgevuld en kunt u het daarna goed schuren.

Schuur het bewerkte oppervlak

Zorg er als laatste voor dat u het bewerkte oppervlak goed schuurt. Vervolgens schildert u het hout. Gebruik een speciale primer voor de reparatieplek, voordat u de rest in de primer zet. Zo zorgt u ervoor dat het hout weer geheel als nieuw oogt en u er langer plezier van heeft.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

Samen Eigenhuis Schilderplan Eigenhuis Schilderplan

Waarom moeilijk doen, als het ook samen kan?

U kiest voor het schildersvak vanwege het mooie eindresultaat: een huis weer strak in de lak. Het werken met de... View Article

Lees meer
Eerst ontvetten en dan schuren Eigenhuis Schilderplan Koen van den Hengel

Eerst ontvetten en dan schuren of andersom?

Voor veel mensen blijft het een lastige vraag. Moet u het buitenschilderwerk eerst ontvetten en dan schuren of andersom? Het... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Onderhoud schilderwerk

Als schilder adviseren wij u om regelmatig onderhoud aan uw woning of pand uit te laten voeren. Daarmee zorgt u... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023