Schilderprijs berekenen
Ribbon

Wat kost het schilderwerk aan mijn woning?

Type van uw woning
Woonlagen
Laatste schilderbeurt
Aantal kleuren

Hier geeft u aan in hoeveel kleuren uw woning geschilderd is.

Aantal kleuren
Ondergrond

Hier geeft u aan hoe de ondergrond van uw woning is geschilderd.

Ondergrond

Logos
Heeft u een vraag? Bel: 0342 444 110

VvE Onderhoud Eigenhuis SchilderplanOf een Vereniging van Eigenaren (VvE) nu uit 5 of 150 leden bestaat, voor een bestuurder kan het organiseren, regelen en plannen veel tijd en energie kosten. Daarnaast is er sinds 2008 ook nog het verplichte ‘onderhoud reservefonds’. Het zou dan ook fijn zijn als er een manier zou zijn waarbij VvE bestuurders geholpen kunnen worden om de hoogte van de reserveringen te bepalen. Die hulp kan het ‘Eigenhuis VvEplan’ bieden!

1. Inzicht in uw kosten
2. Waarom een schilderplan?
3. Hoe werkt het?
4. De organisatie

 

Wettelijk verplichtingen als VvE

  • Ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.
  • U moet een bestuur en kascommissie hebben.
  • Minimaal een keer per jaar vergaderen.
  • Ieder jaar een jaarrekening op laten stellen.
  • Een onderhoudsfonds hebben (liefst met begroting).

Bron: Rijksoverheid  

Vraag uw offerte aan!
 


 

VvE Onderhoud Eigenhuis SchilderplanEen VvE onderhoudsplan: inzicht in de kosten met het Eigenhuis VvEplan op maat

Door een grondige analyse van de huidige staat van onderhoud van het complex, kunnen wij een onderhoudsprogramma op maat opstellen voor nu en voor de toekomst. Om tot de juiste reservering voor schilderwerk te komen, wordt een Eigenhuis VvEplan opgesteld.

Een Eigenhuis VvEplan geeft inzicht in de kosten voor het buitenschilderwerk door middel van een vast maand- of jaarbedrag voor de komende jaren. Deze bedragen kunnen hierdoor gemakkelijk in de berekeningen voor het verplichte ‘onderhoud reservefonds’ worden meegenomen.

 


 

Nog meer voordelen van een Eigenhuis VvEplan voor het onderhoud

Doordat het Eigenhuis VvEplan voordelen heeft voor alle bewoners, heeft ook iedere bewoner baat bij goed geregeld schilderonderhoud. Goed onderhouden schilderwerk betekent natuurlijk tevreden bewoners en hierdoor wint het bestuur tijd en energie! Het gemak ervaart u vooral doordat u er zelf niet meer ‘achteraan’ hoeft.

Met een vaste cyclus wordt het onderhoud vakkundig en op tijd uitgevoerd. Hierdoor zal er geen sprake zijn van achterstallig schilderwerk en zullen er op termijn kostenbesparingen worden gerealiseerd. Door achterstallig onderhoud te voorkomen is het wooncomfort voor alle bewoners op een hoger niveau.

Goed onderhoud levert ook meerwaarde voor uw appartement op. U kunt op uw vingers natellen dat achterstallig onderhoud resulteert in onder meer vermindering van de marktwaarde. De praktijk bewijst dan ook dat een Eigenhuis VvEplan bijdraagt aan een goed onderhouden VvE!

 


 

VvE Onderhoud Eigenhuis SchilderplanVvE onderhoud: hoe werkt het Eigenhuis VvEplan precies

Het opstellen van een Eigenhuis VvEplan gaat in 5 stappen;

1) Quick scan Eigenhuis VvEplan
Voordat wij in gesprek gaan met een VvE, kan er eerst een zogenaamde ‘Quick Scan’ van het gebouw worden gemaakt. Dit is afhankelijk van de grootte van het pand en ook van de situatie van het pand. Tijdens deze Quick Scan wordt in grote lijnen het schilderwerk beoordeeld. Op basis hiervan kunnen wij een eerste richtprijs voor het schilderonderhoud maken. Ook wordt de ligging, functie, belastinggraad door de zon, regen of wind in kaart gebracht. Deze bevindingen worden in een basis aanbieding aan de vereniging gepresenteerd.

2) Intake gesprek Eigenhuis VvEplan
Na de eerste stap wordt er een intakegesprek ingepland. Bij dit gesprek worden de tijdens de Quick Scan aangetroffen punten besproken en geanalyseerd. Nog belangrijker; tijdens dit gesprek inventariseren wij ook welke wensen en doelstellingen de VvE voor toekomstig schilderonderhoud heeft.

3) Diagnose & advies
Na het gesprek worden de te schilderen onderdelen door ons geïnspecteerd en geïnventariseerd. Aan de hand van deze gegevens wordt vastgesteld wat de onderhoudsbehoefte is van het gebouw. Afhankelijk van de staat van de onderdelen en de wensen en doelstellingen van de VvE wordt het Eigenhuis VvEplan opgesteld.

4) Eigenhuis VvEplan
In het onderhoudsplan bieden wij de VvE een voorstel voor het eventuele eerste onderhoud en een vast maand- of jaarbedrag voor het onderhoud voor de komende 10 tot 15 jaar. In deze onderhoudsplanning zijn bijvoorbeeld periodieke controles en schilderbeurten meegenomen. Zie hieronder een voorbeeld van zo’n onderhoudsschema.

Voorbeeld van een onderhoudsschema voor 10 jaar:

(H=Herschilderbeurt || C=Controle/kleine onderhoudsbeurt)
VvE Onderhoud Eigenhuis Schilderplan

Met deze onderhoud-cyclus houdt de service niet op. Tijdens de gehele looptijd kunt u altijd rekenen op persoonlijk contact en advies. Door het gemak van het onderhoudsplan zal het bestuur ervaren dat zij een onderhoudszorg minder hebben. De bewoners hebben duidelijkheid en extra woongenot doordat het schilderwerk goed geregeld is. Kortom; alle betrokken partijen hebben voordeel bij het Eigenhuis VvEplan!

5) Gemak en Zekerheid
Naast het gemak is zekerheid en vrijheid ook nog een belangrijk aspect van het Eigenhuis VvEplan. De gespaarde maand- of jaarbedragen komen op een Stichting Derden Gelden. Daarnaast is het onderhoudsplan iedere maand opzegbaar.

 


 

De Nooy en Eigenhuis Schilderplan

De Nooy Schilders (moederbedrijf van Eigenhuis VvEplan) is aangesloten bij OnderhoudNL en heeft het AF-Erkend keurmerk. Dit keurmerk staat voor kwalitatief goede & duurzame schilderwerken en communicatie. Stichting VvE Belang raadt VvE’s aan om het onderhoud te laten uitvoeren door AF-erkende bedrijven.  Daarnaast heeft de stichting AF een speciaal VvE loket voor vragen van VvE’s over onderhoud en eventuele klachten. De Nooy Schilders en Eigenhuis VvEplan geven al sinds jaar en dag moeiteloos alle kwaliteitsgaranties die met het AF-certificaat gepaard gaan. Wist u dat De Nooy al sinds 1754 en uit 9 generaties bestaat?

Is het Eigenhuis VvEplan wellicht ook iets voor uw VvE? Vult u dan hieronder uw gegevens in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om verdere afspraken te maken. Vervolgens komt u deze voorjaarsvergadering goed beslagen ten ijs!

 

Vrijblijvend informatie aanvragen

Duurzaam Eigenhuis Schilderplan

Blog: Duurzame dinsdag

Mijn dochter van 7 zit voor de televisie en als er tussen haar favoriete programma reclame komt, wordt deze met […]

Lees verder Alle blogs