Eerst ontvetten en dan schuren, of andersom?

Schuren of ontvetten

Eerst ontvetten en dan schuren, of andersom?

Voor veel mensen blijft het een lastige vraag. Moet u het buiten schilderwerk eerst ontvetten en dan schuren of, andersom? Het juiste antwoord is eerst ontvetten en daarna schuren, we zullen uitleggen waarom! Op het moment dat het buiten schilderwerk weer toe is aan een schilderbeurt kunt u beslissen dit zelf uit te voeren, of om het door een gerenommeerd schildersbedrijf zoals Eigenhuis Schilderplan uit te laten voeren.

Waarom eerst ontvetten en dan schuren?

Als u ervoor kiest om het buiten schilderwerk zelf uit te voeren is het van belang dat u zorgt voor een goede hechting. Hiermee wordt bedoelt dat de nieuwe verflaag een goede hechting nodig heeft op de huidige ondergrond. En om dit te kunnen waarborgen moet u het schilderwerk eerst ontvetten en dan schuren.   Door het buiten schilderwerk te ontvetten wordt al het vuil verwijderd van de huidige ondergrond. Hiervoor adviseren wij Sint Marc of een gelijkwaardig product te gebruiken. Nadat u het buiten schilderwerk heeft ontvet kunt u gaan schuren. Door te schuren wordt de ondergrond ruw gemaakt waardoor er een goede hechting ontstaat voor de nieuwe verflaag. Als u het buiten schilderwerk op de juiste manier heeft voorbehandeld is het van belang de ondergrond goed af te stoffen en dan het verfsysteem op te bouwen.

Waarom niet andersom?

Als u eerst zou gaan schuren en daarna ontvetten zal dit de ondergrond vervuilen. Op het moment dat u het vuil nog niet van het buiten schilderwerk heeft verwijderd en direct gaat schuren dan schuurt u het vuil en vet in de ondergrond. Zorg dan ook voor de juiste volgorde, eerst ontvetten en dan schuren, en uw buiten schilderwerk ziet er weer stralend uit!

Zelf uw buitenschilderwerk doen?

Wilt u de woning voorzien van goed buitenschilderwerk? Download de SchilderGids “Wij helpen u in 8 stappen naar beter buitenschilderwerk” en neem contact met ons op voor een advies op maat.

Wilt u het schilderwerk liever uitbesteden aan een vakman? Vraag dan direct een offerte aan bij Eigenhuis Schilderplan. U ontvangt dan een onderhoudsplan afgestemd op uw huis. Zo bent u zeker van tijdig en kundig schilderwerk, gespreid via een vast maandbedrag en met 100% garantie. Klik hier voor meer informatie.

Kirsti van Ek

Sales / Office Manager Eigenhuis Schilderplan

Ik ben vaak de eerste persoon waarmee u in contact komt bij Eigenhuis Schilderplan. Zo zal ik al uw wensen inventariseren en ervoor zorgen dat u een passende aanbieding op maat ontvangt! ‘’Als contactpersoon vertrouwen opbouwen met de klant en alle zorgen ontnemen, dat maakt het een uitdaging!‘’.

Kirsti van Ek

Over Kirsti van Ek

Sales / Office Manager Eigenhuis Schilderplan Ik ben vaak de eerste persoon waarmee u in contact komt bij Eigenhuis Schilderplan. Zo zal ik al uw wensen inventariseren en ervoor zorgen dat u een passende aanbieding op maat ontvangt! ‘’Als contactpersoon vertrouwen opbouwen met de klant en alle zorgen ontnemen, dat maakt het een uitdaging!‘’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *