Uw schilderofferte binnen 48 werkuren via de gratis app

Download onze App via de Itunes App Store Download onze App via de Android Market

De misvatting over de winterschilder en ons antwoord daarop…
26 november 2013

De misvatting over de winterschilder…

Eigenaar Hans de Nooy over de winterschilder: ‘Er bestaan nogal wat misverstanden over de winterschilder. De regeling werd enige jaren geleden door de overheid afgeschaft. Dat weten weinig mensen, de klanten blijven er om vragen. Vandaar onze eigen Winterschilder-regeling. Tot 1 maart 2014 nemen wij die premie voor onze rekening. Het is nu extra interessant geworden omdat op schilder- en behangwerk nog steeds het lage BTW-tarief van 6% geldt!
Er wordt vaak gedacht dat het alleen om binnenwerk of behangen gaat. Dat is een misverstand. Hans de Nooy geeft aan dat binnen zijn bedrijf de regeling ook op het buitenschilderwerk van toepassing is. ‘De techniek en de materialen zijn door de jaren heen zo ver verbeterd dat buitenschilderwerk ook in deze periode doorgang kan vinden. We gebruiken kwaliteitsmerken als Sikkens en Sigma met hun winterverven. Het is vaak de angst van de opdrachtgever dat de uitvoering door weersinvloeden kwalitatief minder zou zijn. Niets is minder waar en wij geven volledige garantie op de werkzaamheden. Dat is een garantie die klanten al sinds de oprichting in 1754 krijgen en die na meer dan 2½ eeuw nog staat als een huis. Dus waarom zou je tot het voorjaar wachten als je het nu extra voordelig kunt laten uitvoeren?’

 

Meer informatie over de winterschilder…

Voor meer informatie kunt u ook bellen met Kirsti van Ek op tel. 0342 440 335 of laat een bericht achter op info@eigenhuisschilderplan.nl en wij nemen contact met u op. Vraag snel een offerte aan met wel 50 euro korting per man per dag.

‘s Winters winterschilder?
11 oktober 2013

Winterschilder

De voordelen van een winterschilder

Winterschilder

Als u denk aan het schilderen van uw woning in de winter denkt u waarschijnlijk aan koude vingers en slechte kwaliteit schilderwerk. Begrijpelijk, en er wordt dan ook niet aangeraden om in die tijd zelf de ladder op te gaan. Nu zijn er echter een aantal voordelen als u er voor kiest uw huis te laten schilderen in de winter.
Zo zijn er verfsoorten die speciaal in de winterse periode goed tot hun recht komen. Deze zijn zo ontwikkeld dat ze bij hele lage temperaturen optimaal presteren. En als u dan gekozen hebt om ‘s winters te schilderen heeft u in het voorjaar en in de zomer geen steigers in uw tuin staan. U kunt dus genieten van een goed onderhouden woning terwijl u heerlijk in het voorjaarszonnetje zit.

 

Nog meer voordelen van een winterschilder

Nu is dit nog niet alles. Vaak willen schilders hun werk verspreiden over het hele jaar en om huisbezitters te overtuigen om hun huis in de winter te laten schilderen geven zij korting in de wintermaanden. Daarbij zijn de wachtrijen een stuk korter in de wintermaanden, waardoor de schilder snel aan de slag kan. Al met al veel voordelen om toch eens een winterschilder te overwegen.
Wilt u profiteren van zulke voordelen? Overweeg dan eens Eigenhuis Schilderplan. Wij geven u een korting van zo’n €30,- per man per dag in de wintermaanden! Vraag anders eens een vrijblijvende offerte aan via de app, site of telefoon! KLIK HIER

 

De buitenkant van uw huis schilderen
28 juni 2013

Buitenkant huis schilderen

De buitenkant van uw huis schilderen: een hele klus!

Het schilderen van de buitenkant van uw huis is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van uw woning! De kozijnen, luiken, dakkapellen en dakgoten moeten zo om de 4 a 5 jaar een nieuwe laag verf hebben om goed bestand te zijn tegen weer en wind.

Als u de tijd en het geduld vind om zelf te gaan schilderen is het belangrijk om de verf zo aan te brengen dat deze weer 5 jaar mee kan. Op onze Facebook pagina plaatsen we zoveel mogelijk tips zodat u uw huis zo goed mogelijk kan schilderen. Het kiezen van een goeie kwast heeft echter wat meer aandacht nodig.

Zo is het belangrijk dat u een kwast kiest die gemaakt is van echte haren. Meestal komen deze van Chinese varkens en zijn te herkennen aan de kleine weerhaakjes aan het einde van de haren. De verf blijft op deze kwasten veel beter zitten zodat u veel minder vaak de kwast in de verf hoeft te dopen. Ook verdelen deze kwasten veel mooier de verf over het oppervlak dan kwasten met kunststof haren.

Gebruikt u echter acrylverf dan moet u een kwast gebruiken met kunststof haren, want bij een kwast met echte haren blijven de weerhaakjes aan elkaar plakken als u acrylverf gebruikt.

Kies een kwast met lange haren: hoe langer, hoe soepeler het schilderen.

Hoe fijner het werk is, hoe dunner de kwast moet zijn. Snij-kwasten zijn een oplossing voor het schilderen van kleine details en lijnen, omdat de haren bij elkaar gebonden zijn zodat ze minder snel uit elkaar gaan staan.

De kwaliteit van het eindresultaat hangt dus af van alle keuzes die u vooraf maakt. Probeer dus niet teveel te besparen op uw voorbereidingen voor het schilderen van uw huis! Uiteindelijk kost het u meer als u na 2.5 jaar alweer moet gaan schilderen.

 

De buitenkant van uw huis schilderen door Eigenhuis Schilderplan

Als u dit zo leest begrijpt u hoe belangrijk de details zijn voor een goed geschilderd eindresultaat. Wij putten uit schilder ervaring die we op hebben gebouwd sinds 1754 en willen u dan ook graag de zorgen uit handen nemen voor het schilderen van uw woning met onze vakkennis. Wij kennen alle details die belangrijk zijn voor een perfect onderhouden woning. Ook profiteert u bij ons van veel korting. Lees daarover hier meer, of vraag hier geheel vrijblijvend een schilder offerte aan!

Woning onderhoud: de nieuwe rage!
1 mei 2013

Woning onderhoud

Woning onderhoud: de nieuwe rage!

Misschien een vreemde opmerking, maar dit is toch echt de trend die zichtbaar is de laatste tijd! Omdat woning eigenaren veel minder snel verhuizen door de slechte markt gaan zij aan de slag om hun woning in waarde te verhogen door woning onderhoud te plegen. Uit onderzoek blijkt dat 89% van de woningbezitters hun woning schilderen in de hoop de waarde te verhogen. Echter het verpersoonlijken van de levensomgeving speelt hierbij een ook belangrijke rol.

 

Woning onderhoud met garantie op kwaliteit

Wat ook bleek was dat huis bezitters voornamelijk binnenwerk zelf opknappen maar het woning onderhoud aan de buitenkant laten doen door een schilder waarbij de garantie op kwaliteit zeer belangrijk is. Grote ergernissen zijn namelijk druipers (70%), slechte dekking (77%) en slordig schilderen (53%). Logisch, als je de waarde van je woning wilt verhogen…

Mooi om te zien! Zo worden er steeds meer wijken voorzien van een schitterend straatbeeld en een goed onderhouden staat waardoor de leefomgeving alleen maar veiliger en leefbaarder wordt!

Heeft u ook niet de behoefte om te verhuizen vanwege de markt maar wilt u wel de waarde van uw woning verhogen? Vraag eens een offerte aan via Eigenhuis Schilderplan! Bij ons kunt u ook zomaar 24% besparen op uw woning onderhoud met garantie op kwaliteit door een onafhankelijke controle van het schilderwerk.

Ei: onmisbaar voor verf…
26 april 2013

Verf maken

Ei: onmisbaar voor verf…

Verf, echt zoiets waar we nooit stil bij staan en gewoon maar kopen bij de bouwmarkt. Eieren, nog zoiets. Het verband tussen deze twee is echter de moeite waard om de aandacht te geven die het verdient…

Natuurlijk had je vroeger ook veel kleuren verf, maar werden deze anders bereid dan nu. Zo schilderde de holbewoners met bloed, omdat dit goed contrasteerde met de rotswanden. Gelukkig bedachten ze later dat misschien iets anders ook een rode kleur zou kunnen geven. Ze kwamen al snel uit op de wortels van een plant: de meekrap. Voor spijkerbroeken is indigo nodig. Deze wordt nu kunstmatig gemaakt, maar vroeger kwam deze kleur uit de indigostruik! Uit steen werd op den duur ook kleur gehaald.  Door een aantal soorten stenen te vermalen kreeg je een mooie blauwe kleur.

 

Maar waarom het verband tussen ei en verf leggen?

Maar goed, dan heb je gekleurd poeder. Nog niet echt materiaal om mee te kunnen schilderen. Daar komt ei om de hoek kijken. Het geel van een ei werkt namelijk als bindmiddel. Dit was tijdens de gehele Renaissance een belangrijk bestanddeel van Tempera. Dit is verf bestaande uit een kleurstof, water en eidooiers. Er werd ook gezegd dat het ei vervangen kon worden door regenwater of zelfs bier, maar dit bleek nooit zo goed te werken als eigeel. Echter, het grote nadeel was dat je verf ontzettend snel droogde waardoor correcties haast niet te doen waren. Toen bleek olieverf toch een betere oplossing…

 

Men kiest voor een onderhoudsplan, zeker nu!
19 april 2013

Onderhoudsplan

Een onderhoudsplan lijkt voor vele een oplossing, zelfs in deze tijden!

Nederlanders schatten hun eigen huis op grote waarde, dat blijkt maar weer. Want zelfs al is Nederland getroffen door een crisis, men lijkt maar niet te willen bezuinigen op het onderhoud van hun woning (Onderzoek door  SchildersVak). Begrijpelijk, want uw woning is één van uw belangrijkste bezitten. Het is de plek waar uw gezin veilig is tegen weer en wind en het is het gebouw waar u de  meeste herinneringen verzameld. Maar dit is niet de enige reden waarom mensen het onderhoud aan hun woning belangrijk vinden…

 

Waarom dan een onderhoudsplan?

Waarom vinden mensen het onderhoud aan hun woning dan zo belangrijk? Wat wij nog wel eens uit ervaring meemak en en ook erg betreuren, is achterstallig onderhoud. En zodra zoiets geconstateerd wordt dan gaan de kosten oplopen tot proporties die niemand onder ogen wil zien. Zeker in deze tijd. Onderhoud is gewoon goedkoper dan het repareren van achterstallig onderhoud! Dus Nederlanders zijn slim en kiezen ook nu nog voor onderhoud aan hun woning. Eigenhuis Schilderplan wil dit besef van vele Nederlanders nog beter beantwoorden dan andere doen. Daar hebben we iets op bedacht.

 

Eigenhuis Schilderplan

Het onderhoudsplan van Eigenhuis Schilderplan laat het niet bij eenmalig onderhoud. Wat wij erg vaak zien is dat mensen hun woning netjes laten onderhouden maar op den duur hier niet meer naar om kijken. Ons onderhoudsplan wil dit doorbreken door een soort abonnement aan te bieden van een vast, laag maandbedrag waarbij uw woning voor de komende 10 jaar verzekerd is van perfect onderhoud! Wij weten wanneer uw huis weer een beurt nodig heeft en putten daarbij uit ervaring sinds 1754. Bent u benieuwd naar nog meer voordelen? Kijk dan eens hier.

 

Deuren schilderen… ooit aan gedacht?
8 maart 2013

deuren schilderen

Deuren schilderen… dat is handig om niet over het hoofd te zien!

Deuren schilderen – Om uw deuren te schilderen moet u rekening houden met een aantal andere zaken dan als u uw muren schildert. Allereerst is het handig als u kunt schilderen. Het schilderen van deuren vereist vaak wat meer precisie en vakmanschap dan het schilderen van muren.

 

Deuren schilderen – een aantal tips.

Denk aan deurknoppen en brievenbussen of aan ruitjes en reliëf in uw deur. Deze factoren zorgen dat u net even wat preciezer te werk moet gaan bij het deuren schilderen. Gelukkig kunt u verschillende zaken verwijderen van uw deur en doe dat dan ook! Het is logisch dat u daar geen zin in heeft, maar het is wijs om hier toch even wat tijd aan te besteden. Kunnen bepaalde zaken die niet mee geschilderd mogen worden niet verwijderd worden, plak deze dan af met schilderstape.

Ook is het handig te bedenken waar u uw deuren schildert. Natuurlijk kunt u de deur gewoon laten zitten terwijl u deze schildert, maar het is ook het overwegen waard om de deur te verwijderen en deze ergens anders te schilderen. Denk aan weersomstandigheden en of de buitenkant van de deur moet drogen op een plek waar nog wel eens een bal tegenaan vliegt…

Als u de deur laat zitten houdt dan rekening met druipers. Als u de deur plat neerlegt dan is de kans veel kleiner op van die druipers die u anders elke dag als u naar binnen stapt irriteren.

 

Ziet u het na het zien van deze aandachtspunten niet meer zitten om zelf te gaan schilderen? Vraag dan even een offerte aan bij Eigenhuis Schilderplan! Wij doen dit graag voor je!

 

Schilderprijs
8 maart 2013

Schilderprijs

Schilderprijs, het was nog nooit zo makkelijk om een schilder offerte aan te vragen!

Schilderprijs, een vernieuwend idee van Eigenhuis Schilderplan om het u nog makkelijker te maken! Schilderprijs zorgt ervoor dat er nooit meer een schilder bij u langs hoeft te komen voor het opmaken van een schilder offerte: u heeft het zelf in de hand! Wat is Schilderprijs?
Schilderprijs de nieuwe APP van Eigenhuis Schilderplan! U download deze gemakkelijk via de App stores van Apple en Android op uw smartphone en vervolgens bent u er helemaal klaar voor om zelf een offerte aan te vragen! Hoe werkt Schilderprijs dan?

 

Schilderprijs, hoe werkt het dan?

Het is eigenlijk heel erg simpel. U start de app op en u volgt de stappen op het scherm. De eerste stap is dat u een aantal foto’s maakt van het te schilderen werk. Hoe? U krijgt tips van de app hoe u het beste de foto’s kunt maken! Vervolgens vult u wat gegevens in over uw huis: hoeveel verdiepingen heeft uw woning? Hoe oud is uw woning?… Daarna klikt u op ‘verzenden’ en is uw werk gedaan!

Als wij uw aanvraag binnen hebben bestuderen wij de foto’s voor u en maken wij een schilder offerte. Deze ontvangt u dan binnen 48 werkuren in uw mailbox of via de post!

Probeer het gewoon eens uit! Download hier de Schilderprijs!

Uw huis laten schilderen
5 maart 2013

Huis laten schilderen

Uw huis laten schilderen: belangrijker dan u denkt!

Uw huis laten schilderen is van cruciaal belang voor een van uw kostbaarste bezitten. Het laten schilderen van uw huis zorgt ervoor dat uw houtwerk bestand is tegen weersomstandigheden, vocht en houtrot. Het laatste wat u wilt is dat uw huis wegrot en niet meer veilig is voor uw gezin.

 

Uw huis laten schilderen: zorgeloos en kosten besparend.

Wij als schildersbedrijf met ervaring sinds 1754 weten dit maar al te goed en willen u helpen om uw woning te beschermen tegen het weer. We weten als geen ander hoe belangrijk uw woning voor u en vooral uw gezin is. Daarom bieden wij een geheel ontzorgend schilderabonnement aan om u te voorzien van een woning die in perfecte staat verkeerd. Natuurlijk blijft dit niet bij één schilderbeurt: het weer houdt namelijk ook niet haar buien, hagel en wind. Voor een vast, laag bedrag per maand zorgen wij ervoor dat uw huis nooit meer lijdt onder het weer.

 

Waarom uw huis laten schilderen door ons? Bekijk hier alle voordelen waarvan u kunt profiteert. 

Uw kozijnen schilderen?
5 maart 2013

Kozijnen schilderen

Uw kozijnen schilderen; nog een hele klus!

De kozijnen schilderen, iets wat u niet moet onderschatten! Zo is het belangrijk om het houtwerk eerst goed te reinigen met ammoniak en het daarna te schuren voor uw gaat schilderen. Ook het afplakken van de ruiten is een tijdrovend maar belangrijk onderdeel met het kozijnen schilderen.

Maar wat nu als u merkt dat u het hout kunt indrukken? Of wat nu als er hout loslaat van de kozijnen? Het is belangrijk om dan niet zomaar te gaan schilderen zodat u vervelende situaties in de toekomst te voorkomen. Op dit moment is het verstandig om er een professional erbij te halen. Eigenhuis Schilderplan weet exact wat er bij komt kijken om uw kozijnen in top conditie te brengen en te houden! Het is zo dat wij niet even langskomen om uw kozijnen een likje verf te geven. Nee, het gaat verder dan dat. Wij onderzoeken de kwaliteit van het hout, bereiden het hout voor op het schilderwerk en houden zelfs rekeningen met het weer en hoe deze de vrije loop heeft op uw schilderwerk.

 

Niet één keertje uw kozijnen schilderen

Na die ene schilderbeurt houdt het niet op. Vervolgens, voor een vast bedrag per maand, zorgen we ervoor dat de kwaliteit van uw schilderwerk altijd perfect is. Stelt u zich eens voor: nooit meer zorgen om uw schilderwerk en de kwaliteit van uw huis!

 

Bekijk hier al uw voordelen of vraag hier gelijk een offerte aan!