Lekker klussen in Eigenhuis?

Eigenhuis Schilderplan

Lekker klussen in Eigenhuis?

63% van de woningeigenaren wil de komende tijd gaan klussen in Eigenhuis (Schildersvak). Hierbij wordt er vooral in Eigenhuis geschilderd, geschilderd en nog eens geschilderd. Vooral de woonkamer en de slaapkamer worden aangepakt. We zijn benieuwd wat u de komende tijd wil gaan aanpakken!

Zorg er wel voor dat u goed bewapend aan de slag gaat in uw Eigenhuis. Hoe vervelend ook; een goede voorbereiding is cruciaal voor het eindresultaat. Vooral als u gaat schilderen is dit van groot belang. Zo is het opschuren van uw wanden en het ontvetten ervan belangrijk. Maar ook bij het kiezen van het materiaal is het slim om niet te veel te besparen. Kwasten die haren achterlaten, rollers die uit elkaar vallen en wankele laddertjes zorgen er allemaal voor dat het eindresultaat niet is wat u verwachtte waardoor u veel sneller alle wanden opnieuw moet schilderen.

Een paar kleine tips voor het schilderen in Eigenhuis

1. Houd nieuwe kwasten even onder de kraan om alle losse haren eruit te spoelen
2. U schildert heel netjes. Maar plak toch even een zeil op uw vloer. Gewoon, voor de zekerheid
3. Ga even met een vochtige spons over uw muur. Geeft de muur af? Dan zit er een poederende laag op uw wanden. Deze kunnen gefixeerd worden met behulp van een fixeer.
4. Goed schuren en ontvetten
5. Een muurverf gebruiken in dezelfde kleur van de uiteindelijke lak kan kleurverschil verkleinen

Eigenhuis Schilderplan

Ziet u dit allemaal nu echt niet zitten om zelf te doen, vraag dan simpel en snel een gratis, vrijblijvende offerte aan. We bieden u een schilderabonnement waarbij uw woning perfect onderhouden wordt voor en vaste, lage prijs. In dit filmpje ziet u in 1 minuut hoe Eigenhuis Schilderplan werkt!

Tijdbesparende schildertips en gratis vliegtickets!

bg20

Tijdbesparende schildertips en gratis vliegtickets!

Tegenwoordig is tijd erg kostbaar. Aan het einde van de dag vallen veel mensen uitgeput op de bank terwijl hun huis om hen heen weg brokkelt. Natuurlijk is dit iets overdreven, maar het laat zien dat kinderen, partner en werk belangrijker zijn dan het onderhoud aan de woning. We zijn het hier volkomen mee eens! Daarom hebben we een aantal tijdbesparende tips op een rij gezet voor als u uw zaterdag middag vult met klusjes in het huis.

1. Om een goede dekking van de verf te krijgen kunt u het beste grondverf kopen met
dezelfde kleur als de uiteindelijke verf. Mocht u al witte grondverf hebben, meng dan gewoon wat verf van de uiteindelijke kleur door de grondverf. De kans is groot dat er een laag minder verf op de muur hoeft om dekkend te schilderen, wat tijdbesparend en zeker ook kostenbesparend is.

2. Houd een wattenstaafje in de aanslag terwijl u uw woning schildert. Deze kunt u gebruiken om gemorst verf snel weg te halen. Dit scheelt achteraf weer tijd als u dan nog alle vlekjes weg moet halen.

3. Berg verfblikken goed op als u klaar bent! Waarom dit tijdbesparend is? Bekijk de foto hier onder maar…

Als u nu echt in de knoei komt met uw tijd hebben wij voor u een mooie aanbieding. Als u nu een Eigenhuis Schilderabonnement afsluit krijgt u van ons twee gratis vliegtickets naar een van de schitterende Europese steden! Dan kunt u heerlijk relaxen en zorgen wij ervoor dat uw woning in perfecte staat onderhouden wordt! Klik hier voor meer informatie.

Een goede voorbereiding, is het halve werk!

Eigenhuis Schilderplan Goede Voorbereiding

Een goede voorbereiding, is het halve werk!

Eigenhuis Schilderplan ondersteunt u ook bij de voorbereidingen voor het schilderwerk. Voordat de schilder daadwerkelijk aan het schilderen toekomt is een goede voorbereiden al het halve werk. Uiteraard moet de schilder zelf zorgen dat hij zijn spullen in orde heeft. Echter kunt u daarnaast ook uw steentje bijdragen. Zo kunt u om de schilder goed zijn werk te kunnen laten doen, ervoor zorgen dat hij zo min mogelijk hinder ervaart op de werkvloer. In onderstaand filmpje leggen we stap voor stap uit waarmee u rekening kunt houden. Op deze manier is de werkplek voor de schilder in optimale condities en kunnen zij het werk sneller en nauwkeurig uitvoeren.

Het filmpje

Alvast hartelijk dank voor de medewerking. Eigenhuis Schilderplan

Brazilië maakt het bont!

Eigenhuis Schilderplan Fel Geschilderde Huizen

Brazilië maakt het bont!

In onder andere Brazilië, Curaçao en andere tropische landen zijn huizen vaak met een felle en bonte kleur beschilderd. Waarom het precies gedaan wordt is niet helemaal duidelijk. Het heeft in ieder geval niets met het tropische klimaat te maken. Het zou kunnen komen omdat huizen in die streken vaak gemaakt zijn van hout en veel zon en stormen te verduren krijgt. Een goede verflaag beschermt het kwetsbare hout. En omdat men dan toch moet schilderen, waarom niet in een felle kleur?

Omdat wij in Nederland veel met bakstenen werken die van zichzelf al sterk zijn is een schilderlaag vaak niet nodig. Daarbij zijn er erg veel regels als het gaat om het schilderen van je woning. Curaçao heeft echter een eigenaardige reden waarom alle huizen geschilderd zijn in bonte kleuren. Begin 19e eeuw adviseerde een arts de toenmalige Gouverneur om de huizen in felle kleuren te schilderen. Waarom? Omdat veel mensen oogproblemen hadden. De arts weet dit aan de witte huizen waarop de felle zon weerkaatste. Vanaf dat moment is er een wet van kracht die witte huizen verbiedt. Of dit waar is, is niet geheel duidelijk. Maar interessant zijn bonte huizen zeker! Want naast dat felgekleurde huizen beter zijn voor de ogen zorgt het ook voor een bepaalde beleving.

Uw woning schilderen in een bonte kleur?

Als wij Nederlanders denken aan bont gekleurde huizen, denken we aan vakantie. En bij vakantie denken we aan rust, genieten, uitslapen en lekker eten. Maar waarom schilderen wij dan niet ons huis rood, oranje, groen en paars? Zou dat niet beter zijn voor de gemoedstoestand van mensen?

Ook in Brazilië, waar nu het WK voetbal gehouden wordt, zijn huizen vaak felgekleurd. Bijvoorbeeld in Olinda (zie afbeelding). Mocht u uw woning ook graag in een vrolijk kleurtje geschilderd hebben, doen wij dit graag voor u! Lees hier van welke voordelen u profiteert als u uw woning door ons geel laat schilderen!

Eigenhuis Schilderplan Fel Geschilderde Huizen

Uw huis oranje schilderen?

Huis oranje schilderen

Uw woning in een oranje jasje?

Nederland is dol op voetbal! Zo laat onze geschiedenis zien dat we de meest creatieve manieren bedenken om onze passie voor Oranje te laten zien. Er worden vlaggetjes opgehangen, ramen beschilderd, lampjes worden opgehangen en zelf huizen worden oranje geschilderd en voorzien van de mooiste muurschilderingen. Café Dependance liet in 2010 bijvoorbeeld hun pand in het oranje overschilderen. Het plan was om het historische pand helemaal in oranje te schilderen. Daarbij wilde ze een grote grasmat voor de zaak leggen. Een leuk idee!

Uw huis oranje schilderen: een goed idee?

Mocht u dit jaar uw huis oranje schilderen, zorg er dan wel voor dat u toestemming hebt van de gemeente. Het cafe werd namelijk al snel een halt toegeroepen. (filmpje) De gemeente had liever niet dat het historische pand in een fel oranje kleur werd geschilderd… Maar als u dan toestemming hebt schilderen wij uw woning graag oranje!

Houtrot, ellende voor een Eigenhuis…. Hoe moet ik houtrot voorkomen?

Houtrot voorkomen

Gapende gaten in ramen, kozijnen met grote scheuren en glaslatten die zomaar ineens van uw woning vallen. Het is hier enigszins aangedikt, maar iedereen is vast wel eens houtrot tegengekomen, in welke vorm dan ook. Meestal zie je het pas als je met schuurpapier en verfpot op 3 hoog voor het kozijn staat. En wat dan? Timmerman bellen, of toch maar zelf eens wat van die “houtrotvuller” aanschaffen.

Natuurlijk, als het eenmaal zo ver is en er is een plek aangetast hout in uw woning, dan ontkomt u er niet aan dit te repareren of het deel te vervangen. De échte oplossing voor het aanpakken van aangetast hout ligt eigenlijk in een eerder stadium. Regelmatige controle van en onderhoud aan het schilderwerk is het geheim. De laatste verflaag is belangrijk en voor het oog erg mooi, maar de voorbereiding daar valt of staat goed onderhoud mee.

Een detail wat veel (professionele) schilders vaak vergeten, zijn vervangen van slechte kitnaden langs het glas. Als deze openstaan, kan er vocht achter de glaslatten komen wat daar vervolgens lastig weg kan. En ja, je raadt het al vocht zorgt voor houtrot. En zelfs als je even niet oppast kan isolatieglas hier ook nog lek door gaan…..

Niet geschilderde onderkanten van kozijnen of te krappe omtrekspeling van ramen of deuren zijn nog 2 “boosdoeners” die zomaar houtrot kunnen veroorzaken. Net van die details om over het hoofd te zien als je op de ladder staat met de kwast.

Toch is het wel fijn als houtrot kan worden voorkomen, al is het alleen maar voor uw portemonnee. Herstellen van houtrot kost vaak het tien voudige van schilderwerk.
De schilders van het EigenHuis SchilderPlan letten nou juist op die details waarmee houtrot zoveel mogelijk voorkomen wordt. Een kitcontrole bijvoorbeeld, is bij iedere onderhoudsbeurt in het schilderplan standaard opgenomen. Het passend maken van ramen en deuren, kan bij de startbeurt worden aangepakt. Dit in combinatie met regelmatig goed schilderwerk, zorgt voor optimale conditie van uw houtwerk.

En mocht er dan, door wat voor rede dan ook, onverhoopt toch houtrot ontstaan…. Hebben wij bij EigenHuis Schilderplan genoeg vakmensen rond lopen die het voor u kunnen repareren of vervangen.

De misvatting over de winterschilder en ons antwoord daarop…

foto

Eigenaar Hans de Nooy over de winterschilder: ‘Er bestaan nogal wat misverstanden over de winterschilder. De regeling werd enige jaren geleden door de overheid afgeschaft. Dat weten weinig mensen, de klanten blijven er om vragen. Vandaar onze eigen Winterschilder-regeling. Tot 1 maart 2014 nemen wij die premie voor onze rekening. Het is nu extra interessant geworden omdat op schilder- en behangwerk nog steeds het lage BTW-tarief van 6% geldt!

Er wordt vaak gedacht dat het alleen om binnenwerk of behangen gaat. Dat is een misverstand. Hans de Nooy geeft aan dat binnen zijn bedrijf de regeling ook op het buitenschilderwerk van toepassing is. ‘De techniek en de materialen zijn door de jaren heen zo ver verbeterd dat buitenschilderwerk ook in deze periode doorgang kan vinden. We gebruiken kwaliteitsmerken als Sikkens en Sigma met hun winterverven. Het is vaak de angst van de opdrachtgever dat de uitvoering door weersinvloeden kwalitatief minder zou zijn. Niets is minder waar en wij geven volledige garantie op de werkzaamheden. Dat is een garantie die klanten al sinds de oprichting in 1754 krijgen en die na meer dan 2½ eeuw nog staat als een huis. Dus waarom zou je tot het voorjaar wachten als je het nu extra voordelig kunt laten uitvoeren?’

Meer informatie over de winterschilder…

Voor meer informatie kunt u ook bellen met Kirsti van Ek op tel. 0342 440 335 of laat een bericht achter op info@eigenhuisschilderplan.nl en wij nemen contact met u op. Vraag snel een offerte aan met wel 50 euro korting per man per dag.

‘s Winters winterschilder?

Als u denk aan het schilderen van uw woning in de winter denkt u waarschijnlijk aan koude vingers en slechte kwaliteit schilderwerk. Begrijpelijk, en er wordt dan ook niet aangeraden om in die tijd zelf de ladder op te gaan. Nu zijn er echter een aantal voordelen als u er voor kiest uw huis te laten schilderen in de winter.

Zo zijn er verfsoorten die speciaal in de winterse periode goed tot hun recht komen. Deze zijn zo ontwikkeld dat ze bij hele lage temperaturen optimaal presteren. En als u dan gekozen hebt om ‘s winters te schilderen heeft u in het voorjaar en in de zomer geen steigers in uw tuin staan. U kunt dus genieten van een goed onderhouden woning terwijl u heerlijk in het voorjaarszonnetje zit.

Nog meer voordelen van een winterschilder

Nu is dit nog niet alles. Vaak willen schilders hun werk verspreiden over het hele jaar en om huisbezitters te overtuigen om hun huis in de winter te laten schilderen geven zij korting in de wintermaanden. Daarbij zijn de wachtrijen een stuk korter in de wintermaanden, waardoor de schilder snel aan de slag kan. Al met al veel voordelen om toch eens een winterschilder te overwegen.
Wilt u profiteren van zulke voordelen? Overweeg dan eens Eigenhuis Schilderplan. Wij geven u een korting van zo’n €30,- per man per dag in de wintermaanden! Vraag anders eens een vrijblijvende offerte aan via de app, site of telefoon! KLIK HIER

 

De buitenkant van uw huis schilderen

Het schilderen van de buitenkant van uw huis is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van uw woning! De kozijnen, luiken, dakkapellen en dakgoten moeten zo om de 4 a 5 jaar een nieuwe laag verf hebben om goed bestand te zijn tegen weer en wind.

Als u de tijd en het geduld vind om zelf te gaan schilderen is het belangrijk om de verf zo aan te brengen dat deze weer 5 jaar mee kan. Op onze Facebook pagina plaatsen we zoveel mogelijk tips zodat u uw huis zo goed mogelijk kan schilderen. Het kiezen van een goeie kwast heeft echter wat meer aandacht nodig.

Zo is het belangrijk dat u een kwast kiest die gemaakt is van echte haren. Meestal komen deze van Chinese varkens en zijn te herkennen aan de kleine weerhaakjes aan het einde van de haren. De verf blijft op deze kwasten veel beter zitten zodat u veel minder vaak de kwast in de verf hoeft te dopen. Ook verdelen deze kwasten veel mooier de verf over het oppervlak dan kwasten met kunststof haren.

Gebruikt u echter acrylverf dan moet u een kwast gebruiken met kunststof haren, want bij een kwast met echte haren blijven de weerhaakjes aan elkaar plakken als u acrylverf gebruikt.

Kies een kwast met lange haren: hoe langer, hoe soepeler het schilderen.

Hoe fijner het werk is, hoe dunner de kwast moet zijn. Snij-kwasten zijn een oplossing voor het schilderen van kleine details en lijnen, omdat de haren bij elkaar gebonden zijn zodat ze minder snel uit elkaar gaan staan.

De kwaliteit van het eindresultaat hangt dus af van alle keuzes die u vooraf maakt. Probeer dus niet teveel te besparen op uw voorbereidingen voor het schilderen van uw huis! Uiteindelijk kost het u meer als u na 2.5 jaar alweer moet gaan schilderen.

De buitenkant van uw huis schilderen door Eigenhuis Schilderplan

Als u dit zo leest begrijpt u hoe belangrijk de details zijn voor een goed geschilderd eindresultaat. Wij putten uit schilder ervaring die we op hebben gebouwd sinds 1754 en willen u dan ook graag de zorgen uit handen nemen voor het schilderen van uw woning met onze vakkennis. Wij kennen alle details die belangrijk zijn voor een perfect onderhouden woning. Ook profiteert u bij ons van veel korting. Lees daarover hier meer, of vraag hier geheel vrijblijvend een schilder offerte aan!

Woning onderhoud: de nieuwe rage!

 
Misschien een vreemde opmerking, maar dit is toch echt de trend die zichtbaar is de laatste tijd! Omdat woning eigenaren veel minder snel verhuizen door de slechte markt gaan zij aan de slag om hun woning in waarde te verhogen door woning onderhoud te plegen. Uit onderzoek blijkt dat 89% van de woningbezitters hun woning schilderen in de hoop de waarde te verhogen. Echter het verpersoonlijken van de levensomgeving speelt hierbij een ook belangrijke rol.

Woning onderhoud met garantie op kwaliteit

Wat ook bleek was dat huis bezitters voornamelijk binnenwerk zelf opknappen maar het woning onderhoud aan de buitenkant laten doen door een schilder waarbij de garantie op kwaliteit zeer belangrijk is. Grote ergernissen zijn namelijk druipers (70%), slechte dekking (77%) en slordig schilderen (53%). Logisch, als je de waarde van je woning wilt verhogen…

Mooi om te zien! Zo worden er steeds meer wijken voorzien van een schitterend straatbeeld en een goed onderhouden staat waardoor de leefomgeving alleen maar veiliger en leefbaarder wordt!

Heeft u ook niet de behoefte om te verhuizen vanwege de markt maar wilt u wel de waarde van uw woning verhogen? Vraag eens een offerte aan via Eigenhuis Schilderplan! Bij ons kunt u ook zomaar 10% besparen op uw woning onderhoud met garantie op kwaliteit door een onafhankelijke controle van het schilderwerk.